Bükfürdő Turizmusáért díj 2016– a gasztronómia jegyében

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 15:38

A farsangi időszak méltó lezárása volt az idei büki Fürdőbál, amelyen hatodik alkalommal adták át a Bükfürdő Turizmusáért díjat.

Bánszki Péter

Fotó: Büki TDM

A helyi TDM által alapított díj tulajdonosa minden esztendőben egy olyan személy, aki aktívan hozzájárul Bük, Bükfürdő pozitív imázsának emeléséhez.

Ez évben a helyi gasztronómiai élet egyik jeles szereplőjére, Bánszki Péterre esett a választás, aki egy helyi négycsillagos szálloda séfje, tanítja is a fiatal generációt és nem mellesleg 2014-ben gasztronómiai lovaggá is ütötték Franciaországban.

Bük város és a BBKTE felkérésére örömmel vett részt a 2013-ban kiadott Gasztro Portrék című könyv, valamint a 750. éves jubileumra szerkesztett Időtálló ízek – Büki Recepteskönyv elkészítésében.

Büki lakosként a városi és turisztikai rendezvények aktív résztvevője, a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál gasztronómiai programjának állandó szereplője. A 2016. évi bécsi FerienMesse turisztikai vásár Kochshow programján ő képviselte Magyarországot és természetesen Bükfürdőt egy helyi recept bemutatásával.