Cseh turisztikai szakemberek jártak Nyíregyházán

 2014. június 11. 14:26

Nyíregyháza város és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására cseh turisztikai szakemberek érkeztek Nyíregyházára az elmúlt hétvégén.

A két napos tanulmányútra a „Nyíregyháza bemutatkozása Prágában" c. rendezvény folytatásaként került sor a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. szervezésében.

Az utazási irodákat, touroperatorokat képviselő szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival és a szálláslehetőségekkel ismerkedtek. Az éjszakai fürdőzéssel kezdődő program szombaton a múzeumfalu, valamint az állatpark megtekintésével folytatódott, ahol a fóka-show látványos előadásán, majd a SóstóZoo kisbuszával hangulatos kocsikázáson vehettek részt a szakemberek. A nap végén az Aquarius Élmény- és Parkfürdőt, valamint annak egészségturisztikai szolgáltatásait ismerthették meg. Hazautazásuk előtt egy rövid belvárosi városnézésre is maradt idő. A résztvevők nyíregyházi tartózkodásuk során megtekintették az Aventinus Hotelt, a Blaha Panziót, az Ózon Panziót és a Fürdőház Hotelt, ahol az éjszakákat is töltötték, valamint ízletes magyaros és nyírségi ételeket is megkóstolhattak.

 

2013-ban a KSH adatai alapján a cseh vendégek összesen több mint 571 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken (+6,1%), ezzel a Cseh Köztársaság jelenleg hazánk 6. legfontosabb küldőországa. Az észak-alföldi régióba ennek a forgalomnak jelenleg csupán kis hányada irányul, a tanulmányút célja, hogy minél több cseh vendég válassza üdülési helyszínéül régiót, s ezen belül várost.