Visszatértek az ázsiai és amerikai turisták Prágába

Forrás: turizmus.com

 2023. december 13. 14:45

A Cseh Statisztikai Hivatal adatai szerint a nyári szünidő hónapjaiban és szeptemberben több mint 2,1 millió turista kereste fel Prágát.

Az adatok szerint a turistaérkezések száma 15 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A 2,1 millió látogatónak közel ötöde belföldi turista volt. A külföldiek közül a legtöbben Németországból érkeznek, de az elmúlt időszakban az Egyesült Államokból és Ázsiából is egyre több turista érkezik a cseh fővárosba, köszönhetően a szöuli és tajpeji menetrend szerinti járatok újraindulásának.

Prága 2,1 millió látogatót fogadott idén július és szeptember között

Fotó: 123rf.com

 

Magyarországról összesen 26768 turista érkezett Prágába és átlagosan 3,27 éjszakát töltöttek el a magyar látogatók a városban. Az április és június közötti időszakban még ennél is népszerűbbnek bizonyult az úti cél a magyarok körében, ekkor összesen 28336-an utaztak a városba.

2023-ban első három negyedévében Prága összesen 5,4 millió látogatót fogadott, akik 12,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a fővárosban – derül ki a Cseh Statisztikai Hivatal összefoglaló ábráiból.