Csiangszu a sport és turizmus integrált fejlesztésére törekszik

Forrás: turizmus.com

 2021. június 22. 11:22

A kelet-kínai Csiangszu sporthivatala és a tartományi kulturális és turisztikai minisztérium a tartomány sport- és turisztikai iparágának integrált fejlesztésére vonatkozó közös akciótervet adott ki.

A cél a gazdasági növekedés új motorjának megteremtése és a lakosság minőségi élet iránti szükségleteinek kielégítése a 14. Ötéves Terv (2021-2025) során.

A tervezet értelmében Csiangszu egy sor tevékenységet szervez például az Új Selyemút és a Kínai Nagy-csatorna márkája alatt; több tömegsport jellegű eseményt, például maratonokat és kerékpárversenyeket szervez, amelyek a tömegek megmozgatása mellett turisztikai funkcióval is bírnak; valamint bemutató bázisokat és innovatív projekteket létesítenek a sport és turizmus integrált fejlesztése érdekében - írta meg a silkroadhungary.hu.

A sport és a turizmus összehangolására készülnek Csiangszuban

Fotó: silkroadhungary.hu

A sport és turizmus integrációjának elmélyítése és a sportturizmus fejlesztése elkerülhetetlen trend a turisztika átalakítása és fejlesztése során, egyben kézenfekvő választás a sportipar minősége és hatékonysága szempontjából is – mondta Csen Sao-csün, a Csiangszui Tartományi Sporthivatal vezetője.