Elindult a #Pécs NYITVA országos turisztikai kampány

Forrás: turizmus.com

 2021. június 03. 09:29

Június elsejével elindult a pécsi önkormányzat és partnerei #Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya.

A kampány részleteit egy pécsi sajtótájékoztatón ismertették. Péterffy Attila, a város polgármestere arról beszélt, hogy a tavalyi Pécs Nyitva kampánynak is köszönhetően a város hirtelen megtelt élettel, színes programok várták a pécsieket és a látogatókat.

Bognár Szilvia, Péterffy Attila és Kincses Márk a kampányindító rendezvényen

Fotó: Pécs MJV Önkormányzata

Önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült arra, hogy ha a második hullám lecseng, Pécs ismét meg tudjon villanni.

A város polgármestere beszélt arról is: Pécs város vezetésének fontos ígérete volt, hogy a turizmus húzóágazattá váljon a városfejlesztési elképzelések között, 2020 és 2021 nyara már ennek a munkának a szerves része.

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője hozzátette: a friss Pécs márkakutatás eredményeire és a helyi turisztikai szereplők javaslataira építve folyt a tervezés. Tavaly 50 csatlakozóval indultak, idén már több mint 80 partnerük van, de folyamatos az érdeklődés, garantáltan változatos szállás- és gasztronómiai ajánlatok egészítik ki a nyár pécsi programjait.

A város nevezetességei, értékei felfedezését segíti a praktikus, partnereket bemutató és kedvezményeket is kínáló útlevél formátumú kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez június 15-től a vendégek.

Amennyiben erre az „útlevélre" a Pécsre látogatók összegyűjtenek 3 pecsétet a PécsNyitva partnereinél, akkor garantált ajándékot kapnak a Tourinform irodában, illetve nyereményjátékon is részt vehetnek.

A nyár Pécsett szeptember végéig tart...

Kihagyhatatlan idén nyáron Brutus és Avarka, a Pécsi Állatkert amerikai bölénypárjának most született bölényborjújának meglátogatása, de a Mecsek számos kirándulóhelye (Tubes, Babás szerkövek, Zengő kilátó) és az ország legmagasabb épülete, a Pécsi TV-torony is jó levegőt és pompás kilátást nyújtanak.

Újraindulhatott végre a kulturális élet is, kitárta kapuit többek között a Zsolnay, Vasarely és Csontváry múzeum is – mondta el Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője.

Izgalmas programnak ígérkezik június 18-20. között megrendezett Régészet Napjai, valamint a június 26-i Múzeumok Éjszakája. Ám nem csak ekkor érdemes sötétedés után a Papnövelde utcában lévő Modern Magyar Képtárhoz ellátogatni, hiszen minden este láthatók itt a megvilágított, hatalmas zománcművészeti alkotások.

Bognár Szilvia, a város kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte: a minőség és a sokszínűség mindig is jellemző volt Pécsre. Mint mondta, júniusban, aki siet, még elcsíphet pár előadást a Pécsi Nemzeti Színházban, majd a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye közös programja, a Püspökvári Zenés Esték három alkalommal is várják a nagyérdeműt a nyár folyamán. Az autócsodák kedvelői számára pedig kiváló családi program lesz az 54. Mecsek Rallye június 25-26-án.

A Káptalan utca, a pécsi Múzeumutca is megtelik élettel, esténként a Káptalan Kert, majd a Pécsi Nyári Színház programjai nyújtanak programokat minden korosztálynak. Július közepén a Made in Pécs Fesztivál jelentkezik nyári különkiadással.

Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft operatív igazgatójának szavaiból kiderült: már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek önmagukban is változatos programokat kínálnak a jazztől a könnyűzenén át a komolyzenei koncertekig. Júniusban pl. fellép a Mongooz and the Magnet és Szeder is.

Természetesen napközben is érdemes kilátogatni a kulturális negyedbe a vezetett élménytúrákért és a tárlatokért. Az Országos Kerámiaművészeti Biennálé tárlata július 18-ig várja a látogatókat. A belváros izgalmas színfoltja lesz Pécsnek idén a megújult formában, július 1-4. között visszatérő Múzeum Utca Plusz rendezvény, melynek köszönhetően négy napon át olyan pezsgés költözik a belváros szívébe, ami kihagyhatatlan eleme lesz a nyárnak valamennyi pécsi és ide látogató számára.

Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivál a Pannon Filharmonikusokkal közös kiemelt rendezvényük lesz az idei nyáron, mely egyben a Kodály Központ 10 éves fennállásának ünnepe. Szintén a ZSÖK-ben szeptember végén a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

Kincses Márk a sajtótájékoztató zárásaként elmondta: Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt, hiszen Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék bőséges kínálatból is lehet szemezgetni a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon.