Emlékezetes koncertek és a Kvarner-öböl kulináris finomságai az Opatija Riviéra nyári kínálatában

Forrás: turizmus.com

 2023. június 16. 10:14

Egyedülálló gasztronómiai élmények, kristálytiszta tenger és luxusstrandok várják azokat, akik idei nyaralásukat az Opatija Riviérára tervezik.

Egyedülálló gasztronómiai élmények, kristálytiszta tenger és luxusstrandok várják azokat, akik idei nyaralásukat az Opatija Riviérára tervezik. A zenei csemegék kedvelői pedig olyan nevekkel találkozhatnak, mint a Grammy-díjas Norah Jones, a „fekete hangú” Anastacia vagy a crossover hegedűművész, David Garrett.

Az Opatija Riviéra varázsa nyáron is különleges: a bájos városi utcákat, a zöldellő parkokat átjárja a történelem levegője, a kanyargós Lungomare promenád pedig tökéletes útvonal a hosszabb sétákhoz. A vendéglők csúcsminőségű regionális ételkínálattal, friss tenger gyümölcseivel, a világ legjobb garnélarákjával, homárral és halakkal, jó zenével és páratlan kilátással készülnek.

Páratlan a kilátás a Hotel Kvarner teraszáról

Fotó: Liburnia Hotels&Villas

Érdemes kipróbálni a Hotel Kvarner teraszát – Opatija egyik legszebbjét –, ahol a vendégek kiváló mediterrán ételek, remek borok és desszertek közül válogathatnak. A Laurus hotel à la carte étterme idén nyáron újra megjelenik a Kvarner gasztroszínpadán: a festői Volosko falu közelében lélegzetelállító kilátással és friss halételekkel várják a vendégeket. A Hotel Palace Bellevue Strauss kávézója és a Heritage Hotel Imperial kávézója koktélozásra és pezsgőzésre invitáló teraszai pedig a nyári hónapokban számos élőzenei programmal készülnek.

 

Romantika minden mennyiségben

Az utazók a helyi hagyományok és a világszínvonalú európai fényűzés keverékét tapasztalhatják meg számos opatijai szállodában. Ilyen a városközpont közelében, a híres promenád fölött épült ötcsillagos Hotel Ambasador is, amely tágas, gazdagon berendezett szobákkal, a fine dining Cubo étteremmel, lounge bárral, autentikus wellnessélménnyel és szállodai strand várja a vendégeket.

A romantikus hosszú hétvégére, nászútra vagy kényeztető pihenésre készülők pedig olyan, a boldog békeidők levegőjét árasztó történelmi szálláshelyek közül is választhatnak, mint a Hotel Kvarner, a Heritage Hotel Imperial, a Hotel Palace Bellevue vagy a Villa Amalia.

Pihenés a hotel strandjánál

Fotó: Liburnia Hotels&Villas

A Liburnia Hotels & Villas szállodavállalat júniustól szeptember 1-ig különleges „Summer Bliss” ajánlattal várja azokat a vendégeket, akik a Hotel Kvarner, a Hotel Ambasador, a Villa Amalia, a Heritage Hotel Imperial, a Hotel Palace Bellevue, a Villa Abbazia, a Hotel Admiral, a Hotel Kristal, a Hotel Laurus, a Hotel Lungomare Opatija, a Hotel Istra vagy a Mošćenička Draga-i Hotel Mediteran szállodákba tervezik a nyaralásukat.

 

Egész nyáron zene

A tengerpart és a Lido strand közelében, az Angiolina Parkban található Opatijai Szabadtéri Színházban a hagyományokhoz híven júniustól augusztus végéig számos műfaj és stílus képviselőivel találkozhat a közönség.

A csillagos ég alatt zajló programsorozat kiemelt eseménye a Liburnia Jazz Fesztivál. A legnagyobb horvátországi nemzetközi jazzfesztivált első alkalommal 2001-ben rendezték meg, és azóta minden év júliusának első hétvégéjén a jazz járja át Opatiját. A gondosan összeválogatott program évente háromezer látogatót vonz, és a műfaj legigényesebb híveit éppúgy megszólítja, mint a jazz-zenével csak most ismerkedő hallgatót.

A szabadtéri koncertsorozat a fesztivál után is világhírű fellépőkkel folytatódik: a zenei csemegék kedvelői többek között olyan nevekkel találkozhatnak, mint a Grammy-díjas Norah Jones, a „fekete hangú” amerikai énekesnő, Anastacia vagy a klasszikus és crossover hegedűművész, David Garrett – hogy csak néhányat emeljünk ki a szeptemberig tartó zenei szezon előadásai közül.