A szakma fotói az ország 7 helyszínén a turizmus elmúlt évéről

Forrás: turizmus.com

 2021. június 30. 13:13

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29-én 17 órakor egyszerre nyílt meg a tárlat az ország hét városában, Budapesten, Visegrádon, Egerben, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Sopronban.

Az idei pályázat megörökíti a pandémia által legsúlyosabban érintett ágazat rendkívüli időszakát és emléket állít annak. A versenyre nevezett képek az elmúlt év nehézségei mellett felidézik a mosolyokat és megmutatják a hősöket is. A fotópályázat és a kiállítás azokhoz szól, akiknek a turizmus a szenvedélyük, ezzel nem titkolt célja kapcsolatot teremteni a nagyközönség és a szakmai érdeklődők között – olvasható a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A kiállítás megnyitóját a budapesti helyszínen, a Gellért Fürdőben tartották, melyet a többi helyszín kivetítőkön élőben követett figyelemmel.

Négy témakörben várták és díjazták a fotókat a szakmából

Fotó: tourismisourpassion.com

Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a tárlat kurátora szerint az elvárásaikat meghazudtolóan erős volt a fotópályázatra beküldött képek mezőnye. „Biztos vagyok abban, hogy a végigsétálva a kiállított fényképek között legalább egy olyan kép fog akadni mindenki számára, ami előhívja azt bizonyos cinkos, keserédes mosolyt, ami mögött valami megfoghatatlan, de nagyon ismerős érzés lakozik” – mondta.

Borosné Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója beszédében megemlékezett a Covid okozta súlyos teherről, amely a turizmus-vendéglátás szektort korábban még nem látott helyzetbe hozta, és aminek következtében a Gellért Fürdő is nyolc hónapon keresztül zárva tartott. A BGYH vezérigazgatója kitért arra is, hogy mind pénzügyi, mind emberi oldalról megterhelő volt ez az időszak. Ráadásul ezek után mindenki számára nehéz elhinni, hogy nem lesz máskor ilyen, a turizmust, a vendéglátást, a szállodákat és a fürdőket sújtó helyzet. Beszédét mégis bizakodóan zárta, azt kívánta, hogy „a fürdő továbbra is nyitva legyen, mert akkor egészség marad, és járvány nem lesz.”

A beszédeket egy meglepetésprogram követte a Gellért Fürdőben: szinkronúszó-bemutatóban gyönyörködhettek a kiállításmegnyitó résztvevői.

A kiállítás megnyitójának résztvevői szinkronúszó-bemutatóban gyönyörködhettek a Gellértben

Fotó: Csárdás Ferenc

A turisztikai szektor elmúlt évét bemutató fotókiállítás az alábbi helyszíneken látható augusztus 10-ig: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel Lycium, Szeged: Hunguest Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron.

Ezt követően a kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban lesz látható. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A párhuzamos kiállítások végeztével a szervezők a pályaműveket árverésre bocsájtják. Az árverésen befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel. Az alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.

A fotópályázat díjazott képei ide kattintva érhetőek el.