Hétvégi programajánló: Muzsikál az erdő a Körösök völgyében

Forrás: MTI

 2017. szeptember 28. 10:03

Szakvezetéses erdei sétákkal, koncertekkel és ismeretterjesztő előadással is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében című rendezvény szeptember 29-én és 30-án Gyula-Városerdőn, valamint október 1-jén a határon túli Püspökfürdőn.

A regionális Erdők Hete nyitórendezvénye pénteken kora délután helyi termékek bemutatójával és kézműves foglalkozással veszi kezdetét.

Ekkor nyílik meg a Muzsikál az erdő című fotókiállítás is. Délután 4-kor kezdődnek az erdei koncertek, fellép a Power Bit ütőegyüttes, a Peca Zenekar és az Ókörös Trió. Utóbbi moldvai táncházat, tánctanítást is szervez.

Szombaton délelőtt túrákra invitálják a látogatókat a szervezők. Indul szakvezetéses gyalogtúra, valamint kerékpártúra a Mályvádi erdőbe, de lovas fogatokkal is el lehet jutni a célponthoz.

Fotó: Max Pixel

Szombat délután nyitják meg a regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot, amelyet Váradi Gyula, a Virtuózok 2016-os győztesének, illetve Szalóki Ági és barátainak a koncertje követ.

Vasárnap a romániai Püspökfürdőn, Nagyvárad közelében lesznek rendezvények. Délelőtt helyi termékek bemutatójára és gyerekprogramokra kerül sor, 11 órától erdei sétát szerveznek. Délben a „Csodabogyós erdőben” a Nagyváradi Állami Filharmónia Fúvósegyüttese, a Kecskeméti Aurin Leánykar, a Somnium Laude Kamarakórus, a Cantus Corvinus Vegyeskar, valamint a Corpus Harsona Quartett ad koncertet.

Kapcsolódó cikkek

Így kapcsolódunk ki

2017. szeptember 25.