Hivatásturisztikai találkozó Barcelonában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. április 20. 15:15

A Magyar Turizmus Zrt. madridi képviselete Spanyolország egyik legnagyobb küldő területén, Barcelonában szervezett bemutatóval egybekötött hivatásturisztikai találkozót április 14-én. A magyar kiállítók csaknem 80 spanyol szakemberrel tárgyaltak.

Győri Enikő madridi nagykövet üdvözlőbeszédében hangsúlyozta a magyar turizmus kiváló teljesítményét, nemzetközi elismeréseit, az utóbbi években zajló gasztronómiai forradalmat, amelynek megkoronázása lesz az idén május 10–11-én megrendezésre kerülő Bocuse d´Or vetélkedő európai döntője. A rendezvényen megjelent Kovács Barnabás, Magyarország barcelonai főkonzulja is – írja hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt.

Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének vezetője Budapest üzleti utazóknak szóló kínálatáról, a területen megvalósult újdonságokról számolt be. A képviseletvezető szerint fontos a MICE területen meglévő lehetőségek kiaknázása, hiszen a növekvő piaci igény minden bizonnyal a közvetlen légi járatok fenntartását is ösztönözni tudja. A tavaly júniusban elindított Madrid–Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően a nyári főszezonban már biztosan visszatér a magyar fővárosba.

Barcelonából egész évben közlekednek közvetlen járatok Budapestre. A Wizzair és a Ryanair járatok mellett az üzleti szegmensben szerepet játszik a Vueling légitársaság közvetlen járata is.

Németh József reményei szerint 2016-ban ismét rekordév lesz a spanyol beutazásban. 2015-ben a spanyol beutazás rekordot döntött, csaknem 150 ezer spanyol turistát láthattunk vendégül. A spanyol turisták száma 6,3 százalékkal emelkedett az elmúlt év során. A 2016-os kilátások még jobbak, mert a tavalyi rekordév növekedési ritmusát csaknem kétszeresen haladják meg a január–február időszak beutazási adatai. 2016 első két hónapjában a spanyolok száma 12,3 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.