Húszesztendős a zalakarosi Tourinform iroda

 2013. október 03. 21:03

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a zalakarosi Tourinform iroda.

Az alkalomból az iroda munkatársait köszöntötték a Nyugat-Balaton térsége és Zala megye Tourinform irodáinak vezetői és munkatársai, az ünnepségen részt vett Novák Ferenc polgármester, valamint a hivatal és zalakarosi intézmények vezető munkatársai. Szécsényi Szabolcs irodavezető köszöntőjében elmondta: 1993-ban döntött úgy az akkori képviselő-testület, hogy egyetért  a Tourinform Tájékoztatási Iroda létrehozásával, mely akkor az ország 5. Tourinform irodája volt, s megyei feladatokat is ellátott. 1995-ben Idegenforgalmi és Közművelődési Iroda alakult, mely művelődési feladatokkal bővült ki, s működtette a kertmozit és a kábeltévét is. 2000-ben részben önálló szervezet lett az iroda, majd  2002-ben a hivatal keretén belül Idegenforgalmi, Közművelődési és Sportiroda néven szervezték újjá és működött, az ehhez rendelt státuszokkal együtt. 2008 június elsején jött létre a Turisztikai Egyesület, párhuzamosan a részben önálló Közösségi Ház.

 

-  Egyesületünk jelenleg 130 fővel működik, az elnökség 10 fős. Kiváló együttműködésben dolgozunk az önkormányzattal, a térségi idegenforgalmi szervezeteivel, 2013 óta tevékenységünk kibővült a Kerékpáros ház üzemeltetésével. Az iroda jelenleg 5 fővel működik, 2013-ban 49 rendezvénynapunk volt, 9 nagy települési rendezvény főszervezői voltunk, további 20 rendezvény szervezésében vettünk részt. Az idei évben több új rendezvényt is életre hívtunk, reméljük hagyományteremtő szándékkal. Ide tartozik a Kannavirág fesztivál szépségversenye és az Országos Tuning Találkozó is – jelezte az irodavezető.

Korábbi munkatársként és vezetőként Novák Ferenc polgármester köszöntötte az ünneplőket, akiket tájékoztatott a város jövő évi terveiről és fejlesztéseiről, majd Szécsényi Szabolcsnak oklevelet adott át, mely a húszéves irodát köszöntötte.

A születésnapot vacsorával is megünnepelték, majd a vendégek megtekintették az épületet, megismerkedtek a fürdő fejlesztéseivel, s részt vettek a fürdő aznap esti programjain is.