Itt a Debrecen okos városkártya

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 15:30

A júniustól kiváltható Debrecen városkártyával olyan előnyöket és kedvezményeket élvezhetnek a debreceni állandó lakcímmel rendelkező lakosok, amelyek egyedülállóak az országban. A városkártyát Papp László polgármester szerdán mutatta be.

Évek óta vizsgálja a városvezetés egy, a debreceniek számára több szolgáltatást nyújtó Debrecen városkártya bevezetését. A Belügyminisztériummal együttműködve most olyan rendszert sikerült kiépíteni, amely egyedülálló az országban.

„Debrecenben jön létre először az országban az e-személyigazolvány alapjaira épülő első okos városkártya. Ezt a kártyát a debrecenieknek készítettük, hogy érezzék: ebben a városban ők az elsők – mondta a sajtóeseményen Papp László.

„Olyan megoldás keletkezett, ami mintaértékű az ország számára. Ezt a megoldást, ezt a szolgáltatást ki fogjuk ajánlani a többi város felé. Abban bízom, hogy el fog terjedni az országban” – hangsúlyozta Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára.

Széles Diána alpolgármester így fogalmazott: „Ez a kártya sokkal több, mint egy kedvezménykártya: ez egy identitáskártya. Annak az összefogásnak a jelképe, ami jellemzi Debrecent.”

Papp László polgármester (balra) és Dombi Tibor, korábbi válogatott labdarúgó mutatja kiváltott Debrecen városkártyáját

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárki igényelhet Debrecen városkártyát, aki rendelkezik állandó debreceni lakcímmel, és elmúlt 3 éves.

Június 15-től egyelőre három elfogadóhelyen használható, illetve nyújt kedvezményeket a városkártya:

  • kedvezményes belépő és bérlet az új Aquaticum Debrecen Strandra
  • éves bérletkedvezmény a Nagyerdei Kultúrparkban
  • a közösségi közlekedésben jegyként és bérletként használható.

 

A szolgáltatók körét a jövőben turisztikai, vendéglátó- és kereskedelmi cégekkel is bővítik majd.