Itt a főváros oltási terve, mutatjuk a kampányfilmet is

Forrás: turizmus.com

 2021. február 18. 12:31

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön délelőtt osztotta meg a hírt a Facebookon, miszerint ma a Miniszterelnökségen bemutatja a főváros oltási tervét.

"Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma, csak akkor növekedik az oltási kedv, ha világosan beszélünk, kiszámíthatóan cselekszünk. Jelenleg pedig nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban vagy sem.

Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással. Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb, minél több ember megkaphassa a vakcinát. Ez a megoldás arra, hogy végre kiszabaduljunk a rabságunkból, hogy végre együtt lehessünk, hogy színházba, moziba vagy étterembe mehessünk, hogy kezet foghassunk és megölelhessük egymást" – írja posztjában a főpolgármester.

Hatpontos oltási tervet javasol a főváros

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Az oltási terv hat pontja a következő:

"1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasoljuk dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudunk létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.

2) Vállaljuk, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával mi magunk átoltjuk.

3) Felajánljuk a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerünket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel is tudjuk segíteni az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdünk az oltási hajlandóság növelése érdekében. Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.

6) Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban, így kötik össze kellemeset hasznossal. Miért ne lehetne ilyen Budapesten is?" – zárul Karácsony Gergely posztja.

Délután az alábbi videó is megjelent az oltás mellett kampányolva, amely a Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából készült.