Ízes Magyarország: Ágfalvi Gesztenye Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 15:20

Hideg ellen gesztenyét! Sülve és főve is megkóstolhatják az október 12–13-i őszköszöntő ünnepen.

Most bárki megbizonyosodhat róla, hogy Sopron környéke a szelídgesztenye hazája.

Ágfalván, a Vadon Lovas Club területén két napon át folyamatosan sül az illatos gesztenye, amihez friss mustot és forralt bort is kínálnak. Bőséges lesz a választék gesztenyés ételekből és süteményekből, megkóstolhatják a gesztenyemézet, de népművészeti kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, teaház, büfé és termelői vásár is várja a látogatókat.

 

Családi programokkal civilek is csatlakoznak a gesztenyeünnephez. Hogy vidámmá varázsolják Ágfalva utcáit, a szervezők őszi hangulatú bábkészítő versenyt hirdetnek. Lehet majd lovagolni, sétakocsikázni, és állatokat simogatni.

A zárt lovardában Kránitz Roland és a Soproni Fotóklub kiállítását nézhetik meg az érdeklődők, a színpadon pedig két napon át zenés programok és táncbemutatók váltják egymást.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Mithras-szentély, Fertőrákos: A Magyarországon egyedülálló római kori Mithras-szentélyt a Fertő-Hanság Nemzeti Parkon keresztül vezető keskeny úton gyalogosan, kerékpárral és kisvonattal is megközelíthetjük.

 

 

Ligneum Látogatóközpont: A Soproni Egyetem botanikus kertjében található ökoturisztikai és családbarát látogatóközpont az erdők és a fák világát mutatja be játékos, interaktív formában.

 

 

Harrer Csokoládéműhely, Sopron: A Harrer cukrászdinasztia látványműhelyében kényeztető kóstolón ismerkedhet meg a csokoládé világával és készítésének kulisszatitkaival.

 

Infó: agfalva.hu

 


 

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

 Kapcsolódó cikkek

Velemi gesztenyenapok

2018. október 10.