Izraeli ízek és színek

 2013. augusztus 29. 18:59

Óriási érdeklődés mellett vette kezdetét az augusztus 29-31-ig tartó Izraeli Napok rendezvénysorozata a Fővám téri Vásárcsarnokban.

Csütörtökön délben Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete és Csomós Miklós alpolgármester üdvözlő szavai után, egy hatalmas torta felvágásával vette kezdetét a sokszínű étel és programkóstoló. Raj Rachel cukrász tortájának nagy sikere volt, akárcsak a humusz-, flódni- és italkóstolóknak.

A Vásárcsarnok közepén egy mini shukot, azaz piacot rendeztek be e három napra, ahol külön standon árulnak jegyeket a Zsidó Nyári fesztiválra. Számos szolgáltatáshoz kedvezményes kuponokat osztogatnak, így például olcsóbban vásárolhatnak az érdeklődők Izraelbe szóló utakat és zsidó élelmiszereket, köztük üdítőket, dzsemeket, tahinit és különféle, humuszhoz való alapanyagokat.

Az MSE Tours utazási kedvezményei iránt is sokan érdeklődtek, az Évezredek nyomában nevet viselő túrájuk során a turisták majd minden történelmi nevezetességgel megismerkedhetnek

 

t ha� �t�/V�*[Mészáros Gabriella, az egyik legtekintélyesebb hazai borszakértő pedig a Terra Hungarica borkínálatában szereplő olaszrizlingek, furmintok és chenin blanc-ok eltérő karakterét vizsgálja majd.  Jásdi István, a Balatonfüred–Csopaki borvidék termelője a különböző dűlők borra gyakorolt hatását elemzi.

 

A borkereskedések, éttermek, oktatási intézmények októberben az egész ország területén olaszrizling-kóstolókat, borvacsorákat tartanak, valamint napi ajánlatokat, különleges csomagokat állítanak össze azoknak, akik még alaposabban szeretnék megismerni ezt a szőlőfajtát. A Winelovers, az Olaszrizling Október életre hívója mellett a Borászportál, valamint a Vinoport.hu szakmai partnerekként vesznek részt a program szervezésében.

rif"�� :>�*[�X:p>

 

Hotel Fagus – természetesen & örömmel

 

http://www.fagushotelsopron.hu/akcios_ajanlatok/munka_utan_johet_a_pihenes.html