Kéktúrás hétvége a Mátrában

Forrás: turizmus.com

 2017. május 09. 14:49

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja hétvégén a Mátrába a családokat. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

Tavaszi szezonnyitó kéktúrás programokkal várja a Magyar Természetjáró Szövetség május 13-án Szurdokpüspökiben és május 14-én Galyatetőn mindazokat, akik szeretnének egy vidám és élményekkel teli családi napot tölteni a zöldben. Az Országos Kéktúrát népszerűsítő események a „130 éves a mátrai turizmus" rendezvényhez és a MátrabércTrail terepfutó versenyhez is kapcsolódnak.

Galyatető Turistacentrum

Fotó: galyacentrum.hu

Május 13. (szombat), Szurdokpüspöki, az általános iskola udvara
12.00–18.00 A Mátrabérc Trail terepfutó verseny befutójánál kéktúrás pecsétgyűjtő játék, amelyben a sikeres „bélyegzőtalálókat" zsákbamacska-nyeremények várják.

Május 14. (vasárnap), Galyatető, Galyatető Turistacentrum
10.00–14.00 A Galyatető Turistacentrumtól induló vezetett körtúra során a résztvevők megismerkedhetnek Galyatető és a Mátra nevezetességeivel, legendáival, megkóstolhatják a környék frissítő gyógyforrásait, kitekinthetneka hegység számos gyönyörű panorámapontján. A túra útvonala: Galyatető – Péter hegyese – Piszkés-tető – Mátraszentlászló – Vörös-kő – Lengyeldi-Galya – Werbőczi-forrás – Galyatető.
10.00–17.00 Kapcsolódva a „130 éves a mátrai turizmus" rendezvényhez a Galyatető Turistacentrumnál kéktúrás pecsétgyűjtő játékkal és meglepetés ajándékokkal várják a vállalkozó szellemű családokat.

Információ: www.galyacentrum.hu