Kolozsváron mutatkozott be Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 11:03

Augusztus 22-25. között Nyíregyháza újra bemutatkozott a 10. Kolozsvári Magyar Napokon.

A város a Magyar Turisztikai Ügynökség sátra mellett, önálló standon népszerűsítette turisztikai ajánlatait.

A Nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai mellett a hamarosan megnyíló Hunguest Hotel Sóstó**** superior is képviseltette magát a rendezvényen, amit már nagyon várnak a vendégek és örültek az őszi nyitásnak.

Óriási volt az érdeklődés a fesztiválon, hiszen nemcsak prospektussal találkozhattak a vendégek, hanem a kicsik a Nyíregyházán működő játékgyár kockáival is játszhattak a sátorban kialakított gyermekszigeten, míg a felnőttek megkóstolhatták a helyi ízeket és az eredetvédett pálinkákat. Sokan látogatták a Fesztivál Múzeum utcájában a Jósa András Múzeum kézműves foglalkoztatóját is - áll a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményében.

Óriási volt az érdeklődés

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Kolozsvárról sokan jártak már városban, és nagyon dicsérték a Nyíregyházi Állatparkot, valamint az Aquarius Élményfürdőt is. Többen tervezik, hogy még a hátralévő nyári szünetben – Romániában később kezdődik az iskola – ellátogatnak Nyíregyházára, és különösen örültek, hogy kulturális csemegék is várják őket. Egyesek a Vidor fesztivál programjaiba kívánnak bekapcsolódni, míg másokat a Szinyei Merse Pál kiállítás vonz.

Kolozsvárról sokan jártak már városban

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A város kedveltségét mutatja, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján idén tovább nőtt a Romániából érkező vendégek és vendégéjszakák száma, és ezzel a szomszédos ország már Nyíregyháza első számú külföldi piacának számít.

- Városunk további népszerűsítése érdekében augusztus utolsó napjaiban Marosvásárhelyről fogadunk médiaképviselőkből álló study tourt -tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.