Koncert a török-szír földrengés károsultjainak támogatására a Hagyományok Házában

Forrás: MTI

 2023. március 09. 12:20

Nagykoncertet szerveznek a törökországi-szíriai földrengés károsultjainak támogatására március 22-én a Hagyományok Házában, ahol többek között a Kaláka, a Bokros Trió, a Misztrál, a Sebő-együttes, Sebestyén Márta és Tolcsvay Béla is fellép - közölte az Ökomenikus Segélyszervezet.

Közleményük szerint a hazai zenei élet különböző műfajainak kiválóságai fogtak össze a Misztrál Együttes kezdeményezésére, hogy pénzadományt gyűjtsenek a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére.

Az Együtt, Értük című koncerten a világzene, az énekelt vers, a régizene és más műfajok olyan ismert előadói lépnek föl, mint Berecz András, a Bokros Trió, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Kaláka, Kobza Vajk, Krulik Zoltán és Bede Sári (Makám), Miquéu Montanaro, a Misztrál, a Musica Historica, Petrás Mária, Pál István Szalonna, Róka Szabolcs és Róka Bálint, Sebestyén Márta, a Sebő Együttes, a Tázló együttes, Tolcsvay Béla, a Török Tilla Folk Experience és a Vujicsics együttes.

Támogatói jegyek 10 ezer, 20 ezer és 50 ezer forint értékben válthatók online a www.kalakazenebolt.hu weboldalon. A jegyeladásból befolyt összeget az Ökumenikus Segélyszervezetnek a földrengés károsultjait támogató segélyprogramjára fordítják.
A rendezvényen lehetőség lesz beszélgetni a karitatív szervezet munkatársaival és önkénteseivel, akik képekkel, videókkal mutatják be a humanitárius segélyprogram részleteit.

hagyomanyokhaza

Március 22-én többek között a Kaláka, a Bokros Trió, a Misztrál, a Sebő-együttes, Sebestyén Márta és Tolcsvay Béla is fellép a Hagyományok Házában

Fotó: Hagyományok Háza

A közleményben kiemelik, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai több mint egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak. A magyar segélyszervezet és nemzetközi partnerszervezeteinek a felmérései egyaránt azt mutatják, hogy a szükségletek továbbra is óriásiak: több mint egymillióan élnek szükségszállásokon, az ő ellátásuk továbbra is napi szintű kihívás. Rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem.
A helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb, hiszen itt az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérülnek az azóta is folyamatos utórengések következtében - írják.