Látványos fejlesztések kezdődnek a Nádastón

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 19:25

Több mint 300 millió forintból fejlesztik idén a Nádastó Szabadidőparkot. A komplexum teljesen új bejáratot és egy idegenforgalmi látogatóteret is kap, illetve kisebb beruházásokkal a szolgáltatások színvonalát is javítják.

Az idei évben látványos beruházások valósulnak meg pályázati forrásból a Nádastó Szabadidőparkban. Az 1-es és 2-es ütemű fejlesztések is elindulnak, így már a szezon kezdetére jelentős változásokat tapasztalhatnak majd az ide látogatók.

„Sándorfalva külterületének nagy része természetvédelmi és Natura 2000-es terület. Ebből adódik, hogy nincsenek gyáraink, éves iparűzésiadó-bevételünk 100 millió forint. Át kellett gondolni, merre tudunk tovább fejlődni. Mi a turizmust választottuk” – fogalmazott Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester. – „A tónak remek adottságai vannak, ezért bízunk benne, hogy a fejlesztésekkel a látogatói számot tovább tudjuk növelni. A beruházással ugyanakkor célunk a jelenlegi 3 hónapos szezon megnyújtása is új szolgáltatások bevezetésével. Az ebből származó bevételt a település fejlesztésére – például utak, járdák építésére, városüzemeltetésre – fordítjuk majd.”

A jelenlegi bejárat helyére egy fogadóépület kerül

Fotó: Nádastó Szabadidőpark

A „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című TOP-pályázaton a sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark komplex turisztikai fejlesztésére nyertek el nettó mintegy 240 millió forintot, amelyből két új épületet alakítanak ki a területen.

A bejárat teljes egészében megújul, mivel egy fogadóépület kerül oda. Ebben a jegypénztár mellett férfi és női mosdó, teakonyha, iroda, valamint a halőr számára egy tartózkodóhelyiség és egy félig fedett, félig nyitott terasz is helyet kap. Az épületet úgy helyezik majd el, hogy az sem a már meglévő vendéglátóhelyektől, sem a parkolóból nem vesz el területet, sőt az építkezés során mozgáskorlátozottak számára is kialakítanak két parkolóhelyet a bejárat közelében.

A fogadóépület látványterve

Fotó: Nádastó Szabadidőpark

A másik épület egy idegenforgalmi látogatótér lesz a focipálya mellett, amely kiállítások, rendezvények megtartására lesz alkalmas. Ebben egy nagyméretű, 143 négyzetméteres, mobil fallal kettéosztható terem mellett vizesblokkok, raktár és teakonyha is lesz. A tetején egy teraszt is kialakítanak, ahol egy faszerkezetes kilátó pódium is helyet kap.

A beruházás részeként kerékpártárolókat is építenek, hulladékgyűjtőket és tájékoztató táblákat helyeznek ki, illetve létrehoznak egy gyalogos tanösvényt, valamint három gyaloghidat is. A kivitelezési szerződést március 11-én aláírták a Probart Kft. igazgatójával, Bartucz Tiborral.

Az ígéretek szerint a fogadóépület június 15-re, azaz a strand nyitására elkészül, illetve az építőanyagokat is behordják addigra a másik építési területre. A látogatótér építése természetesen elkerített területen zajlik majd, a lehető legkisebb mértékben zavarva a strandolókat.