Legyen a Mikulás munkatársa!

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 15. 14:26

Beszél nyelveket, szeret emberekkel találkozni, és kalandos téli munkalehetőségre vágyik? Akkor a Mikulás főhadiszállásán is szerencsét próbálhat.

A téli szezon feltartóztathatatlanul közeledik, a Finn Lappföldön pedig betöltetlen állások százai várják a munkát keresőket. A „Mikulás hazájának” turizmusa évek óta szárnyal, egymás után jönnek létre a régióban az új szolgáltatók, így a munkaerőigény is egyre nő.

A munkaadók és munkavállalók egymásra találását a régió marketing és kommunikációs irodája, a House of Lapland is segíti, a szervezet honlapján például minden információt meg lehet találni, ami az odaköltözéshez és munkavállaláshoz kell.

Az EURES, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja digitális platformot hozott létre, amelyen böngészni lehet a lappföldi lehetőségeket, és akár meg is pályázhatjuk a meghirdetett állásokat. Jelentkezhetünk például manónak a Mikulás mellé, túravezetőnek a vadon felfedezésére, a sarki fény megfigyelésére, jéghalászatra és rénszarvasszántúrákhoz, vagy inasnak egy lombhotelbe.

Rénszarvasszántúrákhoz is keresnek kísérőket

Fotó: House of Lapland

A SantaPark Arctic World például manó munkakör betöltésére keres munkavállalókat. Az ideális jelölt szeret ügyfeleket kiszolgálni, beszél legalább angolul, de lehetőleg más nyelveken is, előnyös, ha tud énekelni, hangszeren játszani, táncolni, vagy van tapasztalata a színjátszásban.

De hagyományosabb munkakörökben is bőven találni álláslehetőségeket a régió szállodáiban, vendéglátóhelyein és kapcsolódó szolgáltatóinál, keresnek például buszsofőröket is.

2019. szeptember 3-án, közép-európai idő szerint 10 és 16 óra között pedig megrendezik a Finn Lappföld turisztikai álláslehetőségeit felvonultató online állásbörzét (Work in Lapland), az Európa-szerte megrendezésre kerülő European Job Days részeként. A börze keretében online állásinterjúkra is sort lehet keríteni, és akár már le is lehet szerződni a kiválasztott cégekkel.

Az eseményről további információ, valamint regisztráció ITT.

A FINN Lappföld tájékoztató honlapja álláskeresőknek ITT.