Médiaworkshop Belgiumban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. október 09. 15:18

A Magyar Turizus Zrt. Benelux képviselete is részt vett az ANTOR BeLux, és az egyik piacvezető Benelux médiacsoport, a De Persgroep közös szakmai találkozóján a belgiumi Asse-ban október 6-án.

A rendezvényen 22 ország kínálata volt jelen, és mintegy 80 médiaszakember, újságíró és lapszerkesztő vett részt. Az MT Zrt. standjánál jelentős volt az érdeklődés, így a Benelux képviselet hamarosan városi utazásokat, valamint wellness és aktív turisztikai szolgáltatásokat népszerűsítő sajtótanulmányutat is szervez Magyarországra.

A De Persgroep lapcsoport mind Belgiumban, mind Hollandiában jelentős érdekeltségekkel rendelkezik, olyan napilapok kiadója, mint a belga Het Laatste Nieuws, a De Morgen, a De Tijd, valamint a holland De Volkskrant, az Algemeen Dagblad és a Trouw. A lapcsoporthoz számos magazin és szabadidős lap (Dag Allemaal, Story, Humo, Auto Track, stb.) is tartozik. Az olvasótábor a napilapok piacán és a heti szabadidős magazinoknál is milliós nagyságrendű mindkét országban, így nagy médiaértékű megjelenésekre lehet számítani.

A tradicionális küldőpiacok mellett a Magyar Turizmus Zrt. növekvő figyelemmel fordul a Benelux államok küldőpiacai felé. A Magyarországra irányuló Benelux beutazó forgalom legfőbb célterülete továbbra is Budapest, ezt követi a Balaton, a Dunántúl, illetve az Alföld és Észak-Magyarország. Az igen népszerű nagyrendezvények, fesztiválok látogatását az utazók gyakran kombinálják városlátogatással.