Meghosszabbítja a vízummentességet Egyiptom

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. október 01. 18:11

A július elsején bevezetett vízummentességet jövő áprilisig meghosszabbítják, a turisztikai vállalkozások adó- és fizetési kedvezményei is megmaradnak.

Az egyiptomi turisztikai és régészeti miniszter, Khaled Al-Anani azt javasolta az illetékes miniszteri bizottságnak, hogy hosszabbítsák meg a turisztikai szektornak és a külföldi turistáknak nyújtott támogatásokat, tájékoztatott az Egyiptomi Turisztikai Hivatal regionális képviselete.

A bizottság egyetértett a javaslattal, miszerint a téli időszakban, november elsejétől április 30-ig tartó továbbra is szükséges az ágazat támogatása. Az alábbi lépésekről végleges döntés is született.

Továbbra is ingyenes a vízum a Sínai-félsziget déli részére, a Vörös-tenger üdülőhelyeire, illetve a Luxorba és Asszuánba érkező turistáknak 2021. április 30-ig.

A légitársaságok 2021. április 30-ig továbbra is 50%-os kedvezményt kapnak a leszállási és parkolási díjakból, 20%-ot pedig a földi kiszolgálás díjából a hurghadai, Sharm-el-shiekh-i, Marsa Alam-i, asszuáni és luxori repülőtereken.

Az egyiptomi üdülőhelyek biztonságosak, vízumdíj nincs, de kevés országból közlekednek jelenleg üdülőjáratok

Fotó: 123rf.com

A kormányzat azt is jóváhagyta, hogy turisztikai vállalkozásoknak, beleértve a szállodákat is, elhalaszthatják év végéig az aktuális villany-, gáz- és vízszámláik kifizetését. (Az eredeti halasztási határidő szeptemberig tartott.) A turisztikai vállalkozások a kormányzati díjak és illetékek befizetését is  tovább halaszthatják december 31-ig. A hitelek visszafizetésének határidejét is meghosszabbították 2021. januárjáig.

Kapcsolódó cikkek