Metamorphoses Balatonensis: összművészeti fesztiválsorozat Alsóörsön

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 11. 12:21

2022. augusztus 12. és 14. között rendezik meg Alsóörsön, az egykori kőbánya helyén létesített amfiteátrumban és turisztikai látogatóközpontban, az Amfi-ban, a VEB 2023 programsorozatába illeszkedő, „Metamorphoses Balatonenis" elnevezésű összművészeti fesztiválsorozatának első eseményét.

Az érdeklődők, amellett hogy előadásokon nyerhetnek bepillantást a zene-, a képző- és az építőművészet titkaiba és fortélyaiba, az előadó és a kurzusokat tartó hazai és nemzetközi művészek vezetésével ki is próbálhatják magukat szobrászként, zeneszerzőként, ének- vagy éppen építőművészként is. Vagy ha kedvük tartja, színpadra lépve, közösen énekelhetik el a saját maguk komponálta dalokat - tájékoztatta lapunkat az Amfi Alsóörs.

Az egykori vöröskőbánya ma rendezvényhelyszínként működik

Fotó: Facebook / Amfi Alsóörs

A 2023. augusztusáig tartó programsorozat célja a térség életében meghatározó szerepet játszó vöröskő köré szerveződő évezredes életformák és hagyományok feltárása, dokumentálása és újrafogalmazása a modern művészet eszközeivel – közösen készített szobrok, épület-szerkezetek és közösen komponált hangok formájában, a helybeliek és a távolabbról érkezők bevonásával.

További információ: https://amfialsoors.hu/events/details/91-metamorphoses-balatonensis-osszmuveszeti-workshop-es-fesztivalsorozat-alsoorson-az-amfi-ban