Minden eddiginél több program a 11. Pozsonyi Pikniken

Forrás: MTI

 2019. szeptember 03. 15:06

Szeptember 7-én rendezik meg a 11. Pozsonyi Pikniket Budapesten. Az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon minden eddiginél több színházi és gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.

Újlipótváros összművészeti fesztiválját a XIII. kerületi Újpesti rakparton, valamint a Pozsonyi úton a Jászai Mari tér és a Szent István park közötti területen rendezik meg szombaton délelőtt 10-től.

A rendezvényen a vendégeket budapesti és vidéki színházak, könyvkiadók és iparművészek várják, előadásokkal, dedikálásokkal, bemutatókkal. A Pozsonyi Pikniken jelen lesznek Pozsony városának előadóművészei is.

A rendezvény három színpadán, a Rakpart, a Fidelio és a Tündérkert Gyerkőcszínpadon, valamint további helyszíneken több mint 100 produkciót láthat a közönség.A Rakpart nagyszínpadon többek között Kováts Kriszta, a Budapesti Operettszínház, a Szent Efrém Férfikar, a Vígszínház, a Pesti Magyar Színház, a József Attila Színház, a Fischer Annie Zeneiskola, a Kifli Zenekar és a Roxy Studio művészei lépnek fel. Ezen a színpadon kapott helyet a szlovák népdalénekesek, néptáncművészek és népzenészek műsora is.

A nagyszínpadon kortárs táncszínházi előadásokkal zárulnak a programok szombat este, a Nemzeti Táncszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeinek fellépésével.

Hangulatkép egy korábbi rendezvényről

Fotó: pozsonyipiknik.hu

A Fidelio Színpódium programjára az irodalom, a kamaraszínházi előadások, valamint a kortárs és klasszikus zenei műfajok kedvelőit várják. A fellépők között vannak a Rózsavölgyi Szalon, a Vidám Színpad, a Zeneakadémia, a Stetl zenekar, a Gólem Színház, a Játékszín, az Átrium, az Ed Is On zenekar, a Staféta együttes, az Önként és Dalolva Társulat művészei, valamint a Mozsár Műhely előadói. A színpad fővédnöke Jordán Tamás színművész, aki egy Radnóti-verssel köszönti majd a közönséget.

A gyerekeket sok programmal és játéklehetőséggel várják

Fotó: pozsonyipiknik.hu

A Radnóti utca és a Rakpart zöldterületén alakítják ki a Tündérkert Gyerkőcszínpadot, itt a PannKa Közösségi Tér bábos dúdolója, a ferencvárosi Pinceszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Pagony, a Holdvilág Kamaraszínház, a Zichy Szín-Műhely, a Karinthy Színház, a Jazzformers zenekar és az Apnoé Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenészei, énekesei, színészei szórakoztatják a gyerekekkel érkező családokat.

Szinte az összes műfaj rajongói megtalálhatják a nekik tetsző programot

Fotó: pozsonyipiknik.hu

A Katona József utca és az Újpesti rakpart sarkán újra megrendezik a Balkoncertet, Hábetler Andrással és művésztársaival. Lesz „színészsimogató”, újra elindul a hajós séta Deák Gáborral, és Bálint György könyvbemutatója után dedikálja új kötetét.

Az idén 30. születésnapját ünneplő Láng Téka standjánál a piknik alapítója, Rédei Éva és vendégei várják minden órában új dedikálásokkal a közönséget. A mintegy 50 színház, 20 könyvkiadó, valamint a kulturális terek standjainál az idén is kedvezménnyel válthatók bérletek, színházjegyek vagy vásárolhatók könyvek.

Tavaly is nagyon sokan vettek részt a rendezvényen

Fotó: pozsonyipiknik.hu

Új programként várja a közönséget az iparművész és design utca, ahol nemcsak vásárolhat, hanem szemlélője is lehet a közönség egy-egy alkotás születésének.

A Pozsonyi Piknik  részletes programjáról a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán olvasható bővebb tájékoztatás.