Gasztro utca és kulturális piknik minden mennyiségben

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 03. 11:20

A Pozsonyi Piknik az egyik legszínesebb kulturális fesztivállá nőtte ki magát az évek folyamán, hajdan a Pozsonyi úton rendezték meg, de ma már az Újpesti rakparton is alig fért el a sok ember, akik korántsem csupán Újlipóciából érkeztek.

Szeptember első szombatján már délben minden hely foglalt volt a környékbeli vendéglátóhelyeken, a standoknál pedig a megszokott lilahagymás libazsíros kenyereken túl szinte mindenféle streetfood képviseltette magát. Érdekes színfolt volt a pozsonyikifli- és sztrapacskakóstoló: Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet igazgatója maga kínálta a Pozsony és más úti célok iránt érdeklődőknek a szlovák konyha ikonikus ételeit. Sok termelői finomságot is lehetett vásárolni – nemcsak a Gasztro utcában –, a sajtoktól a sonkákig és kolbászokig, de a kézzel készített bonbonoktól a házi szörpökig és sörökig mindenféle étel-ital felvonult ezúttal is.

A szlovák stand a Pozsonyi Pikniken

Fotó: turizmus.com

A Jászai Mari tér és a Szent István park között szinte hullámzott a tömeg, mindenki kíváncsi volt a sokszínű, klasszikus és kortárs kultúrára, amely százféle műfajban volt jelen. Az idén a színházak utcája inkább színházak parkja lett, oly sok társulattal és művészkedvencekkel találkozhattak a rajongók. Sorok álltak egyes színházak standjánál, ahol kedvezménnyel árusítottak jegyeket.

Közben a színpadon már déltől élőben léptek fel neves sztárok, a könyvüket dedikálók sora pedig olyan hosszú lett, hogy külön plakát informált azok időpontjáról és helyszínéről.

Újdonság volt az idei rendezvényen a Képzőművészek utcája, benne a Piknik Galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett élőben követhették az érdeklődők a neves festők alkotó munkáját.

Könyvesek, újságírók, a médiakiadók, jótékonysági és más civil szervezetek, multinacionális cégek és más vállalkozások szintén megragadták az alkalmat, hogy a sok ezer ember figyelmét felhívják produktumukra, céljaikra. A rakparton lépten-nyomon Kossuth-díjas művészek bukkantak fel, minden műfajban: fellépőként és csupán nézelődőként, családjukkal sétálva a nyárzáró forgatagban.

Kapcsolódó cikkek