Nagyváradon jártunk, s visszavágyunk

Forrás: turizmus.com

 2016. június 05. 18:31

Nagyvárad turisztikai nevezetességeivel ismerkedett 12 magyar újságíró május 27–29-én, a Nagyváradi Turisztikai Hivatal (Oradea Tourism) meghívására.

A Turizmus Kft. PR-csapata a május 12-i, a Pesti Vigadóban rendezett sajtóreggeli után sajtóutat is szervezett magyar turisztikai újságíróknak.

A hivatal képviseletében Mihai Jurca, ügyvezető igazgató köszöntötte és kísérte végig a csapatot, amelynek tagjai egy éjszakát a DobleTree by Hilton szállodában, egy másikat pedig a President Felix Hotelben töltöttek.

 

A két szálloda mellett a Kings Land, a Baila Felix (fürdőkomplexum), a Graf étterem és a Spoon Bistro is az Oradea Tourism partnerei voltak, lehetővé téve, hogy a magyar újságírók a lehető legteljesebb képet kaphassák a Kőrös-parti városról, amely az elmúlt négy évben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Romániában Nagyvárad a második hely áll a legtöbb európai uniós pénzt elnyert városok listáján, közel 300 millió eurós összeggel. Ebből csaknem 50 milliót költöttek közvetlenül turisztikai beruházásokra.

 

A magyar utazók sajnálatosan kevéssé ismerik a Budapesttől mindössze 3 órányi autózással elérhető Nagyváradot, ahol egyedülálló szecessziós építészettel ismerkedhetnek; az itthon megszokott színvonalú szolgáltatásokat vehetnek igénybe étteremben, fürdőben, szállodában, csakhogy a hazai árszínvonalnak mintegy a feléért; s az sem elhanyagolható, hogy szinte mindenhol beszélnek magyarul, valamint akkor is van szabad hely, amikor itthon egy-egy ünnep miatt alig lehet szállodai szobát vagy éttermi asztalt találni.