Örömfőzés, borok és minőségi zenék Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2016. július 26. 18:20

5 nap, több mint 17000 látogató, 55 árus, 28 koncert –sikerrel zárult a 11. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál.

Július 20-24. között 8 pincészet 21 bora várta a látogatókat, köztük a Tornai Pincészet Fesztivál és Bük Város Bora címet elnyert Somlói Zenitje is. A fő színhely mellett hagyományosan a bükfürdői Fürdő Étterem is becsatlakozott a rendezvénybe, ahol szintén kiváló borokat kínáltak a mádi Holdvölgy Pincészet jóvoltából.


A kulináris jelleget erősítette, hogy az idei évben debütáló Gasztrószínpadon önálló műsorszám keretében készítették el kedvelt fogásaikat a régióhoz, megyéhez, illetve Bük városhoz kötődő, ismert alkalmi- és profi séfek.

A fürdő vonzereje igazi családi programmá emelte a rendezvényt, így akár több tartalmas napot eltölthettek fürdőzéssel, a délután gyermekfoglalkoztatók, a történeti és kézműves játszóház kreatív programjaival, a Történelmi Udvar és a Gasztro színpad főzőshow-in, valamint koraestétől három zenei színpad koncertjein. A két nagyszínpad, a Bük és Bor színpad a hazai popzene élvonalát vonultatta fel, valamint megyei tehetséges zenekaroknak is fellépési lehetőséget adott. A Fürdő Étterem Jazz-Blues Udvara az intimebb, éttermi környezetbe simuló zenékkel várta vendégeit.