Osztrák újságírók Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2017. április 24. 12:18

Április 21-23. között bécsi és grazi újságírók látogatottak Bükfürdőre. A leginkább írott sajtó képviselőiből álló csoport informatív, kényeztető program keretében ismerkedett Bük, Bükfürdő kínálatával.

A sajtóutat szervező büki turisztikai menedzsment szervezet színes programot állított össze az osztrák vendégek számára, ami a város és annak fő vonzerejének - a fürdőnek bemutatása mellett gasztronómiai élményekben is bővelkedett.

A zsurnaliszták a pénteki érkezésüket követően a házigazda Caramell Prémium Resort szállodával szolgáltatásait élvezték, majd rövid wellness pihenőt követően részt vettek a Bükfürdői Termelői Piac szezonnyitó ünnepségén. Ausztriában nagy hagyománya van a helyben készült termékek felhasználásának és fogyasztásának, így örömmel konstatálták, hogy ez a trend Bükfürdőn is népszerű.

Szombaton a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba látogattak el, ahol a fürdőbejárást követően kényeztető masszázzsal és fürdőzéssel töltődtek fel. A nap a csepregi szőlőhegy egyik családi pincészetében zárult. Vasárnap délelőtt városnéző kisvonattal járták körbe a helyi attrakciókat: a családi játszópark, a Répcementi tanösvény, a Koczán ház és a golfpálya mellett felkeresték a Kneipp® és NordicWalking Parkot, de rövid megálló erejéig a büki Vasútállomás is a program része lett – a város megközelítése szempontjából a vasútkedvező alternatíva az osztrák egyéni vendégek számára.

A média képviselői a helyi kulináris kínálatot is megtapasztalhatták– pénteken egy friss tavaszi menü színekben és ízekben gazdag fogásai kényeztették az ízlelőbimbóikat, vasárnap pedig magyaros finomságok zárták a sort.

A látogatás során számos információt kaptak fürdővárosunkról, élményeikről és tapasztalataikról a nyári szezon kezdetén számolnak be az osztrák sajtóban, felkeltve ezzel az érdeklődést Bükfürdő iránt.

Kapcsolódó cikkek

Gyuláról Bükfürdőre

2016. december 05.