Tenger alatti vízi világot terveznek Bükfürdőn

Forrás: Turizmus Panoráma

 2017. április 05. 10:29

Idén várhatóan 900 millió forintos beruházás valósul meg az ország második legnagyobb fürdőkomplexumában a szolgáltatások versenyképességének növelése érdekében.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba látogatók már tavaly is számos újdonsággal találkozhattak: a kisgyerekkel érkezőket a Spray Park kreatív vizes játszótere ejtette rabul, míg a vihar-, ugró- és hullámöböllel ellátott Acapulco medence, valamint az egyik közkedvelt medencébe telepített óriásbuborék az egész család számára feledhetetlen perceket kínált a nyári szezonban.

 

Igazodás a XXI. századi vendégigényekhez

A megújulás azonban folytatódik, hiszen – a korábban megkezdett fejlesztési programcsomag teljes újraszabása után – 2017-ben várhatóan 900 millió forintos beruházás valósul meg az ország második legnagyobb fürdőkomplexumában.

Az egész család számára tartogatnak meglepetéseket

Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Megszépülnek a gyógyfürdő belső terei, korszerűsödnek a kedvelt gyógyvizes medencék, továbbá modern öltözőrendszert alakítanak ki: a chipes adathordozóval működtethető öltözőszekrények már megfelelnek a XXI. századi vendégigényeknek. Mindemellett digitalizált, egységes jegyértékesítési rendszert építenek ki a városkártyához, a szálláshelyi, valamint az online (és mobilapplikációs) értékesítéshez és beléptetéshez kapcsolódóan.

Medencetér látványterve

Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Kapcsolódva a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai régióban fekvő bükfürdői gyógyhelyfejlesztési projekthez, bővül a fürdő ún. B bejárata a vendégfogadás gyorsabbá, magasabb minőségi színvonalúvá tétele érdekében, egyúttal kialakul egy impozáns főbejárat is.

 

Séta a tenger alatti vízi világban

A legizgalmasabb attrakciót azonban talán az élményfürdőben megvalósítani tervezett „tenger alatti vízi világ” kialakítása jelenti. A látogatók egy barlangbejáraton keresztül, a tenger fenekén sétálva vehetik szemügyre a különböző színekben pompázó, víz alatti élővilágot. Az elveszett kincseket és igazgyöngyöket is rejtő sziklák számos interaktív játékot ölelnek körül, melyek nemcsak élményt nyújtanak a gyermekeknek, hanem a tengeri állatokat és növényeket is megismerhetik általuk. A vízi barlangban minicsúszda, spriccelő állatfigurák, kivetítő is helyet kap.

A vízi világ látványterve

Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A fentieken túl a tervek között szerepel a szolgáltatások versenyképességének növelése, hazai és nemzetközi minőségi sztenderdek bevezetése, az együttműködés szorosabbra fűzése a helyi szállásadókkal, új külföldi küldő területek bevonása, valamint a marketing és a kommunikáció erősítése.