Minőségfejlesztési pályázat büki magánszállásoknak

Forrás: turizmus.com

 2017. március 31. 14:22

Március 30-tól megnyílt a büki, bükfürdői „egyéb szálláshelyek” számára kiírt minőségfejlesztési pályázat. A kezdeményezés idén valósul meg először.

A pályázatot a Büki Szobakiadók Szövetségének ötlete alapján, a hévízi példát is figyelembe véve írták ki. A hétmillió forintos keretet az önkormányzat biztosította, a büki magánszálláshelyektől befolyt idegenforgalmi adó egy részének visszaforgatásából. A pályázók az előző évben, azaz 2016-ban befizetett idegenforgalmi adójuk maximum 50 százaléka összegéig részesülnek támogatásban, sikeres elbírálás esetén.

A feltételek között szerepel a településen működő két szakmai szervezetben való tagság (BBKTE, Büki Szobakiadók Szövetsége) és annak fenntartása is. A fejlesztések és beruházások körét a Nemzeti Tanúsító Védjegy alapkövetelményeit figyelembe véve határozta meg a büki TDM munkaszervezet, ami előre vetíti azt a törekvést is, hogy a pályázattal egyúttal elősegítsék a koronás minősítéssel rendelkező szálláshelyek körének bővítését.

A kiírók fő célja, hogy a minőségi szálláshelyek számának emelésével növeljék a Bükre, Bükfürdőre érkező, magánszálláshelyeken pihenő vendégek komfortérzetét, ami a településen eltöltött vendégéjszaka számot is tovább gyarapíthatja.

Fotó: visitbuk.hu

A pályázat beadási határideje 2017. április 18., a pozitív elbírálást követő megvalósítás a nyár közepéig fejeződik be, ekkor összesítik a tapasztalatokat, amelyek birtokában a következő évre történő esetleges újabb pályázati kiírás feltételei is kirajzolódnak.

A pályázat a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (helyi TDM-szervezet) közreműködésével kerül lebonyolításra.