Pünkösdölés Hollókőn

Forrás: turizmus.com

 2015. május 20. 17:43

Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 340 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falut a Cserhátban, amely most pünkösdölni invitálja az érdeklődőket május 24-25-én.

Az időutazás része a sok néphagyományhoz kapcsolódó rendezvény is, mint amilyen a Pünkösd Vasárnap, amelyet nagy örömmel ünnepel meg a falu apraja-nagyja, felöltve a máig őrzött híres palóc népviseletet. Ilyenkor megelevenednek a pünkösdi népszokások is a településen, így felejthetetlen élmény az összeszokott kis közösség életének a részese lenni, még ha csak néhány napra is. A Pünkösd vasárnapi ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel látnak, aki egy kicsit közelről is részese kíván lenni ennek a különleges alkalomnak. Az Ófalu udvaraiban jókedv, táncház, népi koncert és gasztronómiai ínyencségek várják a falu szerelmeseit.

 

Pünkösd Hétfőn az elmúlt évek egyik legnagyobb hollókői várjátéka a középkorba repíti vissza az érdeklődőket, ahol a gyalogos bandériumok lakják be mind a várat, mind pedig a falut. Lesz itt középkori muzsika, mesejáték, ítélőszék, zászlóforgatás és lakoma is. A sok-sok program középkori program, bemutató mellett a gyerekeket lovaglási lehetőség és fegyverpróbák is várják, míg a felnőttek számára a vásári forgat, a finom nedűk és ízletes étkekkel kedveskednek az egész nap folyamán.

Info: www.holloko.hu