Rangos orosz kitüntetést kapott Hévíz polgármestere

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 16:00

Az Ortodox Oroszország Mozgalom nagykeresztjével és medáljával tüntették ki Papp Gábort, Hévíz város polgármesterét.

A keresztény közösségekért végzett munkája elismeréseként Papp Gábort, Hévíz város polgármesterét és Szerbin Tamást, a Cári Pravoszláv Palesztina Társaság magyarországi vezetőjét az Ortodox Oroszország Mozgalom nagykeresztjével és medáljával tüntették ki. A kitüntetettek az elmúlt hét végén az Orosz Államkincstár és a Cári Pravoszláv Palesztina Társaság (IPPO) meghívására látogattak Moszkvába egy kisebb delegáció élén – tudatta szerkesztőségünkkel a hévízi önkormányzat

Október 1-jén a szervezet moszkvai központjában a társaság elnöke, korábbi orosz miniszterelnök, Szergej Sztyepasin fogadta Hévíz város polgármesterét és a delegációt.

"A találkozó során számos közös érdekű kérdést vitattunk meg, többek között a vallási turizmus fejlesztésének fontosságát a két ország között, továbbá a Hévíz városában épülő pravoszláv templom által kínált kulturális lehetőségeket" – mondta el Papp Gábor polgármester.

Balról jobbra: Alekszandr Mihajlik, Papp Gábor, Szergej Sztyepasin, Szerbin Tamás

Fotó: Hévíz Város Önkormányzat

A megbeszélésen részt vett Georgij Verenics, a társaság elnökhelyettese, Alekszandr Mihajlik, az Orosz Államkincstár helyettes vezetője, továbbá az Ortodox Oroszország Mozgalom Központi Tanácsának elnöke, Vjacseszlav Osztapcsuk. A kitüntetések átadására a Megváltó Krisztus Székesegyház dísztermében került sor.