Re-Cikli biciklik ajándékba

Forrás: turizmus.com

 2016. május 24. 14:47

Május 19-én 24 egységesen, szépen felújított, az együttműködők logójával ellátott kerékpár érkezett Celldömölkre az önkormányzat elé. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 6 kétkerekűt ajándékozott a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.-nek és tizennyolcat a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesületnek.

A virágokkal, lufikkal díszített bicajok átadó ünnepségén köszöntőt mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatónője. Elmondták: a Szombathelyen és környékén élők felajánlották régi, elhasznált biciklijeiket, a Baktalórántházán működő hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató Re-Cikli Műhely pedig újjávarázsolta őket.


A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ezután elszállította a járműveket a műhelyből Celldömölkre, a két Vas megyei TDM pedig örömmel élt a felkínált lehetőséggel, hogy ingyen juthat kerékpárokhoz.

Kondora István, Sárvár polgármestere és Fehér László, Celldömölk polgármestere köszönő szavaikban kiemelték, hogy a két város sokévi versengés után végre együtt dolgozik a turizmus fejlődése érdekében.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Veres András megyéspüspök is, ő áldotta meg a kerékpárokat.

A kerékpárok még aznap végleges helyükre, több környező településre kerültek.  Remélhetőleg mind többen keresik majd fel velük a karitász biogazdálkodást folytató közeli kirándulóhelyeit is, Vásárosmiskén a levendulás kertet, Kemenespálfán a szilváskertet, Ölbőn a Kneipp-kertet.