Sikeres MICE roadwshow az USA négy városában

Forrás: MTÜ

 2016. május 25. 18:52

A Magyar Turisztikai Ügynökség New York-i képviselete a Czech Tourism Board New York-i képviseletével együtt sikeres, hivatásturisztikai, MICE roadwshow-t szervezett május 16-19. között New Yorkban, Washington D.C.-ben, Minneapolisban és Chicagóban - olvasható az MTÜ beszámolójában.

Az egyes rendezvényekre az USA hivatásturisztikai szakmai szövetségei, konferenciaszervezői, és incentive területen tevékenykedő döntéshozói kaptak meghívást, eseményenként 40-40 fő.

A roadshow mindegyik állomása exkluzív rendezvényhelyszínen került megrendezésre. Ezek közül kiemelkedett a New York- i Bohemian National Hall, valamint Washingtonban Dr. Szemerkényi Réka Nagykövet Asszony rezidenciája.

A magyarországi hivatásturisztikai kínálatot az alábbi szolgáltatók mutatták be:  Boriszov Anikó, a Special Effekt iroda international key account managere, Drégely Ágnes és Kós Edit, a Tour East Tour ügyvezetői, Adele Gutman, a Hotel Aria Budapest marketing és értékesítési igazgatója, Jávorkai Péter, a Premim Incomig - Special Tours ügyvezetője, Nyúl Erika, a Violin Travel ügyvezetője, Zombor Zsófia Hungexpo junior sales manager, valamint Zsámboky Gábor, a Danubius Hotels észak-amerikai értékesítési igazgatója.

Cseh részről 6 szolgáltató vett részt a roadshow-n. A cseh és magyar képviseletvezető közös régiós prezentációt tartott a régió MICE-kínálatáról mind a négy városban.

A Delta Airlines légitársaságot is sikerült megnyerni a roadshow-n való részvételre. A légitársaság 4-4 USA-Prága illetve USA-Budapest jegyet ajánlott fel, míg a magyarországi tervezett tanulmányutakhoz a Hotel Aria Budapest, és Hotel Danubius Hilton illetve a Premium Incoming, Tour East Tour és Violin Travel DMC-k és iroda ajánlott fel nagyon értékes incentive programokat.

A New York-I képviselet szisztematikusan, átgondolt marketing stratégia mentén építi az USA és kanadai piacot egyaránt. A B2B partnerek megszólítása, és a leisure szakmai kapcsolatok kiszélesítése mellett a képviselet erőteljesen építi a MICE-kapcsolatokat is. Amellett, hogy a Magyar Kongresszusi Irodával együttműködésben és partnerei számára az elmúlt fél évben már két alkalommal szervezett szövetségi értékesítési találkozókat, célzott akciósorozattal szólítja meg az USA és kanadai hivatásturisztikai szakmát.

A roadshow-n résztvevő magyar DMC-k véleménye alapján elmondható, hogy a roadshow amerikai meghívotti köre a rendezvénysorozaton, a várakozást felülmúló minőségi partneri kört jelentett. Az itt résztvevő DMC-k többsége jelezte, hogy a torontói incentive vásáron is részt kíván venni - zárul az MTÜ beszámolója.

A fotón a képviselet-vezetőkkel együtt a cseh és magyar szolgáltatók láthatók