Szlovákia az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2018. március 01. 20:53

Az évről évre több magyart fogadó Szlovákia közel húsz kiállítója várja a látogatókat az Utazás Kiállítás 206/D standján.
Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője az Utazás Kiállítás első napján tartott sajtótájékoztatón többek között elmondta: a magyar vendégéjszakák száma folyamatosan nő Szlovákiában, 2017-ben például 12 százalékos emelkedést regisztráltak. Emiatt a turisztikai szolgáltatók körében egyre inkább megszokott, hogy magyarul beszélő alkalmazottakat vesznek fel a magyar vendégek fogadásához.

Az eseményen köszöntötte a jelenlévőket a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumának turizmusért felelős főosztályvezetője, Zoltán Kováč, valamint a képviselettel sikeres együttműködést megvalósító budapesti Szlovák Intézet vezetője, Sipos Ildikó is.

 

 

A szlovák városok közül Pozsony és környéke, Kassa és környéke, Nyitra, Igló, Fülek és Losonc hozta el újdonságait a kiállításra. A Szlovákia természeti kincsei iránt érdeklődők a Magas-Tátra régió, a Szlovák Paradicsom & Szepesség, a Tátra–Szepesség–Pieninek és a Tále régió ajánlatai közül válogathatnak, de komplett kirándulásokat tervezhetnek a Zsolnai Turisztikai Régióba és Közép-Szlovákiába is. Képviselteti magát a kiállításon a betléri Andrássy-kastély, a dunaszerdahelyi termálpark, az egegi Park Hotel Hokovce, a lesnicai Pieniny Vendégház és a Travelguide.sk portál is.