Szomszédolás a közép-dunántúli régióban

 2014. június 15. 09:35

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága „Szomszédolás"-ra hívta a régió közel tucatnyi Tourinform irodájának munkatársait a Magas-Bakony térségébe, június 11-én.

A tanulmányút első állomása a Bakonybélben található Csillagda volt. A planetáriumi vetítést követően a kupolában megtekintették a résztvevők a Napot egy speciális távcső segítségével és egy meteorit darabot is szemügyre vehettek.

A Bakony fővárosában, Zircen a megújult Zirci Ciszterci Apátságot és Egyháztörténeti Kiállítást kereste fel a csoport, ahol a ciszterci szerzetesrend történetébe nyerhettek bepillantást. Porva-Szépalmapusztán a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon elfogyasztott ebéd után végigjárták a nemes egyszerűséggel berendezett hotelt és a csodálatos birtokot.

Alsóperén a VERGA Zrt. tulajdonában lévő Bakony Zöld Szíve Központot kereste fel a csoport, ahol a tavaly átadott ökoturisztikai fejlesztéseket ismerhették meg. Az út utolsó állomása az eplényi Bringaréna volt, ahol a kerékpárpark különleges pályáit ismerhették meg a résztvevők. A tanulmányút fontos lépés volt ahhoz, hogy a Tourinform irodákban dolgozó kollégák megismerhessék a régió újdonságait, attrakcióit és jó szívvel tudják ajánlani a betérő érdeklődőknek. A „Szomszédolás" program ősszel folytatódik.