Tourinform-kiválóságok: Hévíz két keréken és supozás a gőzölgő patakon

Forrás: turizmus.com

 2023. július 27. 08:00

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A Hévízi Tourinform Iroda 2006 óta várja a látogatókat az év szinte bármely napján.

Az egyik legnagyobb látogatottságú vidéki Tourinformként a világ minden tájáról fogadja a vendégeket, az iroda látogatottsága évek óta töretlen és egyre nő.

 

Egyediségek, helyi értékek

A hévízi irodában 14 különböző szolgáltatást érnek el a látogatók, de mind közül a legnépszerűbb a kerékpárbérlés. Több mint 50 kerékpár, felnőtt és gyerek trekking, city-bike, e-bike és e-roller bérelhető a vendégek igényeihez igazodó konstrukciókban, családbarát és egyéb kiegészítőkkel.

A legnépszerűbb szolgáltatás a kerékpárbérlés

Fotó: heviz.hu

A város vendégei megvásárolhatják és hazavihetik a hévízi tőzeges termékeket, helyi kézművesek gyógynövényes készítményeit, s a gyermekek megtalálják helyi írók mesekönyveit is az irodában.

 

Tourinform-arcélek

Bernáth Csenger Tibor és Lancz Ildikó

Fotó: heviz.hu

Lancz Ildikó, irodavezető

Az irodavezető idegenforgalmi és szálloda szakos közgazdász végzettségű, kiválóan beszél németül és angolul. Több mint 20 éve gyűjti a tapasztalatait a szakmában, Hévízen és környékén. A turizmusban eltöltött évek eredménye, hogy remekül ismeri a helyi szolgáltatókat és kínálatukat. Szervezőkészsége és rugalmassága folyamatos újításokra ösztönzi a vendégek visszajelzései mentén.

Bernáth Csenger Tibor, turisztikai referens

A turizmus-vendéglátás szakos végzettségű turisztikai referens kiválóan beszél angolul, nyelvtudását napi szinten gyakorolhatja. Remekül kiegészíti az irodavezetőt elhivatottságának és az alaposságának köszönhetően. Az ügyfélszolgálat mellett menedzseli a kerékpárbérléshez tartozó front és háttér feladatokat is. A táblázatok és statisztikák igazi szakértője.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Hévíz méltán ismert a világon egyedülálló természetes termáltaváról, a Hévízi-tóról, amelyben az év bármely napján megmártózhatunk.

A tó vizére épülő terápiák védjeggyé váltak, sőt bekerültek a hungarikumok közé is

Fotó: heviz.hu

A Hévízi-tó és a gyógyvízre épülő balneoterápiák, mint a Hévízi Tradicionális Kúra, ma már védjeggyé váltak, sőt bekerültek a hungarikumok közé is. Akár haza is vihetünk belőle egy keveset, hiszen a hévízi gyógyiszapos termékek a Tourinform irodában és a webshopban is megvásárolhatók.

A hangulatos kisvárost azonban nem csupán a világviszonylatban is unikális gyógytó miatt érdemes felkeresni. Kiváló fekvésének köszönhetően megtalálhatók itt a római kori Villa Rustica romjai, román stílusú kis temploma pedig az Árpád-kor óta áll épségben Egregyen.

A római kori Villa Rustica romjai

Fotó: heviz.hu

A vendégek körében népszerű a tavat körülölelő véderdő, ahol a Tavirózsa tanösvény sétányain lehet felfrissülni és ismerkedni a tó menti páratlan flórával és faunával.

Sokan látogatják a Hévízi Termelői Piacot, amely hetente háromszor várja a kézműves finomságok és egyéb portékák szerelmeseit.

Termelői piac kézműves finomságokkal

Fotó: heviz.hu

Aki Hévízen száll meg, nem lesz híján a látnivalóknak. A Nyugat-Balaton térsége, amelynek az egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja Hévíz, az ország talán legismertebb, négyévszakos élményeket kínáló desztinációja.

Zsúfoltságmentes kisvárosi hangulatban az egészségünkért is könnyebb tenni

Fotó: heviz.hu

Az egészség-, aktív, családbarát és kulturális turisztikai kínálat mellett fontos vonzerő a zsúfoltságmentes kisvárosi hangulatban élvezhető spa- és wellness élmények széles választéka is.

 

2023-ban kihagyhatatlan

Idén is minőségi pihenésre számíthat, aki Hévízre látogat. Amit a Tourinform ajánl, az a város legújabb fesztiválja augusztus 4-6. között Egregyen. A Fűre lépni szabad! ökofesztivál változatos programokkal, koncertekkel, planetáriummal, filmvetítésekkel, gyerekprogramokkal várja a látogatókat a múzeumkertben. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként valósul meg.

A gőzölgő Hévíz-patak

Fotó:  heviz.hu

De télen is kínál a fürdőváros unikális élményt!

Aki a hidegebb hónapokban érkezik pihenni, kipróbálhatja a kenuzást, SUP-ozást a gőzölgő Hévíz-patakon.

Igazi családbarát, vagy akár csapatépítő időtöltés, amely hazánkban épp annyira egyedülálló, mint a hóesésben úszkálás a Hévízi-tóban.