Turisztikai workshop Brnoban

Forrás: turizmus.com

 2015. február 16. 17:19

Turisztikai workshopra gyűltek össze a szakma képviselői a Turisztikai Hotel Klaszter és a Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviselete szervezésében 2015 február 12-én, Brnoban.

A résztvevők elsősorban észak-magyarországi szállodák és turisztikai szolgáltatók voltak. Az uniós forrásból megvalósult projektet támogatta Eger önkormányzata és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága.

A rendezvényen közel 25 cseh idegenforgalmi szervezet képviseltette magát, mintegy 30 fővel.

A workshopot a Magyar Turizmus Zrt külképviselője, Szirányi András nyitotta meg, majd a résztvevő 13 magyar, főképp észak-magyarországi szolgáltató prezentációját tekinthették, hallgathatták meg a jelenlevők. A hazai turisztikai cégek, szakmai szervezetek képviselői bemutatták saját idegenforgalmi lehetőségeiket, melyeket a szakmai közönség nagy érdeklődéssel fogadott.

 

Az előadásokat követő tárgyalásokat a cseh és a magyar felek egyaránt a sikeres, hosszú-távú együttműködés kialakításának első lépéseként eredményesnek találták.

A cseh vendégéjszakák száma az ezredforduló óta folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

A Magyarországra érkező cseh vendégek nagy része utazási irodák szolgáltatásait veszi igénybe, ezáltal kiemelten fontos, hogy a cseh utazásszervezők a magyar turisztikai szolgáltatókkal, szervezetekkel szoros kapcsolatot alakítsanak ki, naprakész információkkal rendelkezzenek a magyar kínálatról.

A Turisztikai Hotel Klaszter tovább folytatja a cseh beutaztató turizmus élénkítése céljából megkezdett munkáját, így márciusban egy study tourt és egy workshopot szerveznek cseh utazási irodák részvételével a Mátrában.