Turizmus Világnapja Miskolcon, akadálymentesen

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 22. 11:33

A Turizmus Világnapjának idei év mottója: „Tourism for All!". Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft. egy olyan idegenvezetés keretében kalauzolja végig a látogatókat Miskolc belvárosán, mely során a segítséggel élők is közelebbről megismerkedhetnek a fontos és érdekes látnivalókkal.

A városnézésen előre regisztráltak vesznek részt, akikkel segítő szervezetek, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete valamint a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közvetítésével vette fel a kapcsolatot a MIDMAR. Természetesen a turisztikai szervezet előtt is ismert, hogy az akadálymentesítés nem pusztán fizikai akadályok megszüntetését jelenti, de a különböző érintettségű, eltérő igényű célcsoportoknak részben más útvonalakra és másféle segítőkre, segítségre van szükségük.

 

A világnapi programon két csoportnak, a kerekesszékkel és a vakvezető kutyával közlekedőknek szerveznek most városnézést Miskolcon, amelynek kettős célja van: egyrészt, hogy olyan segítséggel élők számára nyújtson turisztikai élményt, akik máskor nem vagy csak ritkán részesülnek hasonlóban, másrészt, hogy a társadalom figyelmét e jeles napon is ráirányítsuk a téma fontosságára.

Az akadálymentes turisztikai program szeptember 27-én kedden délelőtt 10 órakor kezdődik, indulás a Tourinform irodától (Széchenyi utca 16.).