Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál

Forrás: turizmus.com

 2015. június 02. 15:01

12-én, pénteken (10-15 órakor) a Körösök Völgye Natúrpark látogatóközpontjában (Széchenyi liget) szakmai konferenciára kerül sor „Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál" témában.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 programsorozat nyitóhétvégéjének június 12-14-én Békéscsaba és a Körös-Maros Nemzeti Park ad otthont.

A természetvédelemért felelős minisztérium 2015-ben kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot. A rendezvény helyszíne az idén Békéscsaba, a Viharsarok egyik kulturális és turisztikai központja. A rendezvény társszervezője a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

A rendezvényt a hagyományoknak megfelelő szakmai konferencia indítja június 12-én, amelynek idei évi témája: „Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál". A konferencia első részében neves szakemberek a legjobb hazai gyakorlatokat mutatják be a védett természeti területekre és egyéb ökoturisztikai célpontokra tervezett projektek megvalósításáról. A véleményformálásra és a közös gondolkodásra az előadásokat követő műhelybeszélgetés biztosít teret. A konferencia kiemelt fontosságú célja, hogy hozzájáruljon a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 4. prioritástengelyéhez („Természeti és kulturális erőforrások megőrzése, az örökségi helyszínek hasznosításán és az energiahatékonyság növelésén keresztül) kapcsolódó, az Európai Unió 2014-2020-as tervezési időszakában megvalósuló, hálózatos jellegű öko- és aktív turisztikai fejlesztések sikeres megvalósulásához.

A konferencia végén az érdeklődők szakvezetéses túrák keretében ismerkedhetnek Békéscsaba és a Körös-Maros Nemzeti Park részét képező Kígyósi Puszta természeti örökségével.

A konferenciára előzetes bejelentkezés szükséges az okoturizmus@fm.gov.hu címen.

A szakmai konferenciáról és a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat egyéb rendezvényeiről részletes információt talál a www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph weboldalon, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a szakmai és nagyközönségi programokon egyaránt.