Újabb fejlesztések valósultak meg a déli határon átnyúló turisztikai projektben

Forrás: turizmus.com

 2023. április 20. 08:16

Látványos fejlesztések valósultak meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság pécsi, a horvát-magyar határon átnyúló együttműködésben megvalósított turisztikai és környezeti nevelési tárgyú közös projektben, amely ezzel a végéhez is ért.

A „Hidden landscapes – new wildlife and culture destinations at HU-HR cross-border area" című projekt magyarországi részeként a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság felújította a Pécsi Pintér-kert Arborétum területén található egyik épületét – tájékoztatta lapunkat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Az épület földszintjén a Mecsek élővilágát és kultúrtörténeti értékeit bemutató installációt létesítettek, valamint akadálymentesített illemhelyet hoztak létre, tetőterében kutatók, szakmai vendégek részére szálláslehetőséget alakítottak ki. Teljeskörűen felújították a Tettye Oktatási Központ oktatási helyiségeit és külső környezetét, ezáltal fejlesztették szabadtéri foglalkoztatási lehetőségeit is. A foglalkozásokat számos, újonnan beszerzett oktatási-ismeretterjesztési eszköz segíti. Az igazgatóság bővítette és magasabb színvonalra emelte a környezeti nevelés IT-eszközparkját laptopok, irodai eszközök, modern vizuál- illetve audiotechnikai készülékek beszerzésével. Az Igazgatóság külső helyszíneken végzett oktatásainak és más környezeti nevelési célú kitelepüléseinek logisztikáját megkönnyítendő nagy rakodóterű, mozgékony személygépkocsit vásárolt.

A felújítások egyik helyszíne a Pintér-kert Arborétum

Fotó: Pintér-kert Arborétum

 

A projekt keretében két alkalommal rendezték meg a Fény és zene a Pintér-kert Arborétumban című programot, amelynek keretében a Pintér-villa épületét, az arborétum, szobrait és növényzetét fényművészeti attrakciókat „öltöztették fel". Megtartották a Föld Napja rendezvényt, valamint külső helyszíneken környezeti nevelési foglalkozásokat valósítottak meg.

Kapcsolódó cikkek