Világszínvonalú kulturális programjaink New Yorkban

Forrás: MT Zrt.

 2016. április 09. 17:50

Kulturális fókuszú tematikus délutánt szervezett New Yorkban április elején a New York-i magyar Főkonzulátus a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletével és a Balassi Intézettel együttműködésben.

Az eseményre a turisztikai szakma kulturális utakat szervező képviselőit, valamint a zene iránt érdeklődő kulturális döntéshozókat hívták meg. A 120 fős rendezvényre meghívást kaptak a New York-i Wagner Társaság tagjai is.

Az esten részt vett és prezentációt tartott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója is. Kiemelt attrakcióként mutatták be a Budapesti Wagner-napok produkcióit, továbbá a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, valamint természetesen a Magyar Állami Operaház repertoárját.
Az MT Zrt. képviselete hangsúlyozta: Magyarország egyre bővülő, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó kulturális programkínálatának köszönhetően egy budapesti, vagy vidéki magyarországi utazás elengedhetetlen vonzereje a kulturális rendezvényeken való részvétel. Ezért a kulturális turizmus népszerűsítése Észak-Amerikában kiemelt szerepet kap a nemzeti marketingszervezet életében.