Virtuális stúdióval bővít a Special Effects

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. február 21. 14:09

A rendezvénypiac átalakulására a Special Effects innovatív megoldásokkal válaszolt, amelynek keretében 2021 elején nagyszabású beruházással, az xR stúdióval nyitott a szórakoztatóipar felé, majd a terjeszkedés jegyében a budapesti CYD Virtual Studióban vásárolt tulajdonrészt.

A CYD Virtual egy virtuális tartalmak gyártására szakosodott, nemzetközi referenciákkal rendelkező filmkészítő stúdió, ahol a legfejlettebb eszközök alkalmazásával kombinálható a virtuális és a valós környezet.

Az alapítók – a reklám- és tévés producerként ismert Csényi Kati ügyvezető, illetve Bényi Dániel technológiai producer – a filmipar, a szórakoztatóipar és a játékipar ötvözeteként jellemzik a technológiát. A forgatás során a LED-falon egy digitálisan reprodukált fotórealisztikus környezet jelenik meg, így a Himalája magaslataiból egy gombnyomással átugorhatunk New York forgalmas utcáira vagy éppen a Mars felszínére, mindezt stábmozgatás nélkül. Minden helyszín megalkotható 3D-ben vagy testreszabható a folyamatosan bővülő könyvtárakból. A lehetőségeknek csak a kreativitás szab határt.

A virtuális technológia tarol a nemzetközi filmgyártók körében

Fotó: Special Effects

A megoldással – a Special Effects xR stúdiójához hasonlóan – időt és költséget spórolhatnak a gyártók, ráadásul a leforgatott anyag kevesebb utómunkát igényel. A virtuális technológia tarol a nemzetközi filmgyártók körében, de hazai szinten is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a szakmában egyre többen vallják, hogy ez lesz a közeljövő forgatási trendje.

"Európai szinten is kevés olyan felszereltségű stúdió van, amely biztosítani tudja a technológiát, és mivel Budapest kifejezetten kedvelt forgatási desztináció, arra törekedtünk, hogy az ügyfeleknek ne csak helyszínt és a produkcióhoz szükséges eszközöket, hanem teljes produceri támogatást és komplett workflow-t biztosítsunk, legyen szó 2D-s / 3D-s hátterek gyártásáról vagy valós helyszínek szkenneléséről" – mondta Csényi Kati, tulajdonos.

A Special Effects közel 40 éve televíziós műsorok és filmtrükkök gyártásával indult. A nemzetközileg elismert rendezvényszolgáltató – a hazai és külföldi események teljes körű kiszolgálása mellett – az idei évben tért vissza a szórakoztatóiparhoz.

"Úttörő megoldásokkal és szakmai kollaborációval nyitottunk az új piac felé" – magyarázta Szegő Tamás, a Special Effects értékesítési és marketingigazgatója. – Úgy gondoljuk, hogy a saját xR stúdiónkkal, valamint a CYD Virtual Studio által biztosított technológiával és kreatív szakértelemmel hosszú távon meghatározó szereplői lehetünk a film-, televíziós műsor-, reklám- és videoklip-forgatásoknak, valamint magasabb szintre emelhetjük a virtuális és a hibrid rendezvények élményét is."

(X)