Rekord magasságban a Turizmus.com olvasottsága

Forrás: turizmus.com

 2021. június 01. 17:48

Május harmadik hetében 118 ezer látogató 237 ezer oldalt keresett fel a Turizmus.com-on – soha nem értünk el ennél nagyobb forgalmat egy hét alatt.

A Turizmus.com hagyományosan a turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozók vezető szakmai hírforrása, ugyanakkor korábban is igyekeztünk kiszolgálni a nagyközönség érdeklődését számukra (is) érdekes hírekkel, témák feldolgozásával.

A koronavírus-járvány kitörése óta fokozott erőfeszítéssel dolgozunk azon, hogy olvasóink nálunk mindig megtalálják a legfrissebb és legfontosabb turisztikai híreket, a zárás, nyitás, újrazárás, újranyitás, korlátozások, enyhítések, az utazási szabályok folyamatos változásának követésével.

Büszkék vagyunk rá, hogy ennek eredményeként soha nem látott mértékben emelkedtek az olvasottsági mutatóink: a Turizmus.com egyedi látogatószáma 2020-ban megduplázódott és meghaladta az 1,8 milliót, a letöltött oldalak száma pedig több mint 50 százalékos növekedéssel elérte a 6 milliós küszöböt.

A Turizmus.com látogatói forgalmának növekedése 2020-ban

Fotó: turizmus.com

A pozitív tendencia, nagy örömünkre, idén folytatódott és új olvasóink többsége nem csak egyszeri látogatónak bizonyult, amit forgalmi számaink folyamatos növekedése is jelez.

A nyár közeledtével és az utazási kedv élénkülésével az elmúlt hetekben még inkább és tartósan megugrott cikkeink olvasottsága. Április közepe óta a Turizmus.com heti látogatószáma rendre megközelíti, vagy éppen meg is haladja a 65 ezret, a heti oldalletöltések (kattintások) száma pedig a 150 ezret.

Május harmadik hete pedig rekord eredményt hozott: 118 ezer olvasó 237 ezer oldalra kattintott egy hét alatt – ekkor tettük közzé azt a nyomtatványt, amellyel a hazai utazók angol nyelven igazolhatják oltottságukat külföldön.

Forgalmunk növekedéséhez természetesen hozzájárultak a közösségi média platformok is, ahol támogatást és szakmai észrevételeket is kaptunk követőinktől.

Köszönjük a bizalmat és a támogatást, hogy olvasnak/olvastok bennünket!