A nyár dilemmája: beltéri vagy kültéri medencét éri meg építeni?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 14. 14:50

A saját medence a szabadidő eltöltésének netovábbja. Mindenki szereti, mindenki számára igazi álom. Viszont ennek megépítése soktényezős folyamat. Nem mindegy, hogy kültéri vagy beltéri medencét választunk, ahogy a kivitelezés során használt építési technológia sem lényegtelen.
Ráadásul a medence megépítésének és fenntartásának költsége is jelentős, az egyéni preferenciák mellett ezek is befolyásoló tényezők egy ilyen beruházás megkezdése előtt.

 

Sokoldalú innováció a medence építésében

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a porocell medence építés. Ez könnyű, de tartós anyagokat használ, gyors kivitelezést és kiváló hőszigetelést biztosít. A porocell technológia mind beltéri, mind kültéri medencék esetében ideális választás.

Az ilyen medencék nemcsak esztétikusak, de környezetbarát megoldást is kínálnak a szabadidő eltöltéséhez.

Egyre népszerűbbek a porocell medencék

Fotó: kerexzuglo.hu

 

 

Kültéri medence: a természet közelsége

A kültéri medencék mellett szól a természet közelsége, és a szabad ég alatt való fürdőzés élménye. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy a kültéri medencék csak az év bizonyos hónapjaiban használhatók.

Ahogy az idő hűvösre fordul, a víz hőmérséklete is csökken – ekkor már gyakran nem elég a medencefűtés sem.

Általában ilyenkor kerül sor a medence téliesítésére, ami a víz leeresztését, a szűrőrendszerek karbantartását, és az egész szerkezet fagy elleni védelmének biztosítását jelenti.

Bár ez extra időt és költséget jelent, a medence használatának szezonális jellege lehetővé teszi a költségek időszakossá csökkentését.

 

Beltéri medence: folyamatos kényelem

A beltéri medencék legnagyobb előnye a folyamatos használhatóság. Egész évben élvezhetjük a fürdőzés örömét, függetlenül az időjárástól.

A beltéri medencék tisztán tartása is egyszerűbb, hiszen nincsenek kitéve a külső környezeti hatásoknak. Viszont fontos figyelembe venni, hogy ezek kivitelezése és fenntartása költségesebb lehet.

A légtechnikai berendezések, a helyiség fűtése, klimatizálása és párátlanítása mind szükségesek ahhoz, hogy egy beltéri medence megfelelően működjön. Az egész éves üzemeltetés költségei magasabbak lehetnek – bár modern megoldásokkal csökkenthetők ezek a kiadások.

 

Tippek a tökéletes medencéhez

A kivitelezés során érdemes odafigyelni néhány apró, de annál fontosabb részletre.

Ilyen a világítás, a medencefűtés, -fedés és -takarítás, illetve a különböző opcionális kényeztető elemek (pl. vízköpők, masszázsfúvókák) beépítése.

 

A döntés és megvalósítás fontossága

Legyen szó beltéri vagy kültéri medencéről, a megfelelő kivitelező partner kiválasztása mindkét esetben kulcsfontosságú. A tapasztalt szakértők segítségével biztos lehet benne, hogy megálmodott medencéje minden szempontból megfelel az elvárásainak.

A Kerex Zugló Uszodatechnikai Kft. szakértelme és több mint 25 éves tapasztalata garantálja, hogy álmai medencéje rövid idő alatt is valósággá váljon.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.