Borvidékre utazol? Előtte mindenképp olvasd el ezt a bejegyzést!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. július 12. 12:17

A borok világa egy igazán mámoros hely, ahova a legtöbben szeretünk elutazni. Nincs is jobb program, mint a barátokkal ellátogatni vidékre és végigkóstolni a legínycsiklandozóbb borokat!

A borászatok meglátogatása egy igazán jó időtöltés, ám néhány dologgal igazán érdemes lehet tisztában lenni. Annak érdekében, hogy mindenre fel tudj készülni, mindenképp tarts velünk! A következőkben a boroké, a borászatoké lesz a főszerep.

 

A felkészülés első lépései

A borászatra éppen úgy kell tekinteni, mint az éttermekre, olyan értelemben, hogy ezeknek a helyeknek is szükségük van arra, hogy tudják, hány vendéget várhatnak egy-egy nap. Néhány nappal azelőtt, hogy megérkeznétek, mindenképp szervezzétek le, hányan mentek és melyik nap.

Alkoholt nem igazán tanácsos üres gyomorra inni, ám ha tele hassal mentek, az sem lesz jó, hiszen egy nagy adag pacalpörkölt, vagy akár csak egy séta közben elfogyasztott lángos után még az a kevés bor sem fog elférni, amennyit a kóstolások alkalmával adnak!

A borászatok meglátogatása igazán jó időtöltés

Fotó: hirnavigator.hu

Az is jó, ha mielőtt odamentek, mélyebben elmerülsz a borászatok világában. Mi ebben a témában - ahogy szinte minden másban is egyébként - a Hírnavigátorban bízunk, náluk inspirálódtunk borászat kapcsán is. Nálunk folyton frissül a tartalom, ráadásul mindig a legérdekesebb, legfrissebb cikkeket lehet náluk megtalálni.

 

Amikor már a helyszínen vagytok

Amikor borkóstolásra készültök, mindenképp szervezzetek le magatoknak egy sommeliert, akinek a segítségével tényleg úgy kóstolhatjátok meg a borokat, ahogyan kell. Ilyen vezetett kóstolást a legtöbb borászat kínálni szokott a vendégeinek. A kedvenc borotokból érdemes lehet legalább egy üveggel magatokkal vinni haza is, hiszen ez mikor felbontjátok, eszetekbe fogja juttatni azt a különleges utazást.

Hazánk büszkélkedhet nem egy különleges borvidékkel, így még csak messzire sem kell utaznunk ahhoz, hogy igazán finom, minőségi borokat iszogathassunk. A fővárosban és vidéken is lehet különleges helyeket találni.

 

Különleges borászatok

  • Villány – Bock Pince
    Itt mindenképp kóstold meg a méltán népszerű Magnifico-t. Merlotból készítik.

  • Tokaj – Béres Szőlőbirtok és Pincészet
    Nem véletlenül maradt fenn a népdal a tokaji szőlőhegyről… Itt tényleg finomakat lehet inni! Menj augusztusban, ilyenkor tartja a közeli falu a helyi fesztiválját!

  • Eger – Vincze Pincészet
    Családi program helyszíneként is tökéletes, a borok pedig itt is ínycsiklandozóak!

  • Mór – Lics Pincészet
    Az éghajlatának köszönhetően itt nagyon különleges szőlők termesztése is lehetséges.

  • Szekszárd – Fritz Borház és Panzió
    Itt a nemes szőlőfajtából készült, 2011-es Tanya Cuvée-t kóstold meg, ez egy igazán selymes, ám testes bor, sokak szívébe belopta már magát.

 

Neked mi a kedvenc borod? Na és melyik a kedvenc borászatod?

(X)