Elektromos fűtőpanel - a hatékony és gazdaságos melegítőeszköz

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 22. 10:48

Nagyon sokat lehet hallani mostanában a költség- és energiahatékony fűtési megoldások között is előkelő helyen álló elektromos fűtőpanelekről.

Ezek a 230 V hálózati feszültséggel működő, egyre tökéletesebb eszközök ma már nemcsak fűtésrásegítőként, hanem főfűtő elemként is tökéletesen megállják a helyüket és kiválóan alkalmasak arra, hogy a hagyományos fűtőberendezéseket kiváltsák és hosszabb távon is megfelelő hőmérsékletet biztosítsanak.

 

A mérleg nyelve az elektromos fűtőpanelek felé billen

Ha érdekel a téma, a JOSZERSZAM.com egyéb ipari gépei között biztosan megtalálod te is a felfűtendő területhez megfelelő teljesítményt biztosítani képes berendezést, amely a bekapcsolását követően hang, szag, gáz és füst nélkül működik, és szinte azonnal érezhetően melegebbé teszi a környezetét.

Az elektromos fűtőpanel nagyon költséghatékonyan üzemeltethető

Fotó: joszerszam.com

Vannak, akik úgy vélekednek, hogy az elektromos fűtőpanelek ára túl magas. Korábban ennek lehetett valamilyen alapja, de mára ez már nem így van. Maga a készülék ugyanúgy pénzbe kerül, mint az összes más hagyományos fűtési eszköz, például a gázkazán is, de ha elvégzel egy egyszerű összehasonlítást, akkor más lesz az eredmény. Magának a gáznak a bevezetése nem két fillér, és egy gázkazán beszerelési költsége, folyamatos karbantartása is kiadásokkal jár.

Ha így nézed, akkor már egyértelműen az elektromos fűtőpanelek irányába billen annak a bizonyos mérlegnek a nyelve.

 

Nagyon költséghatékonyan üzemeltethető

A másik sarkalatos pont, amit gyakorta hallani az elektromos fűtőpanelekkel kapcsolatban, az az üzemeltetési költségek témája. Tartja még ma is az a nézet, hogy az üzemeltetésük drága. Ezzel szemben ma már olyan hatékonyan üzemeltethető készülékeket lehet beszerezni, amelyekkel nemcsak rövid, hanem hosszú távon is igazán költséghatékonyan lehet a tereket kellemes meleggé varázsolni. Nem is titok, hogyan: megfelelően kell kiválasztani és jó termosztátot kell hozzá használni.

Elsősorban azt kell alaposan felmérni, hogy az adott lakás vagy ház falai és nyílászárói hőszigetelési szempontból hogy teljesítenek, hány szabad és hány felfűtött fal veszi körbe? A felfűteni kívánt terület pontos adataira is szükség van ahhoz, hogy meg lehessen határozni az elektromos fűtőpanel pontos méretét. Nem érdemes “csalni” és alulkalkulálni, mert akkor a folyamatos működés mellett sem lesz ideális a teljesítmény.

 

Környezetkímélő fűtés

Tökéletesen tudod az elektromos fűtőpaneleket a főfűtésre rásegítő rendszerként is használni. Olyan esetekben ideális, ahol valami miatt az alaprendszerrel nem tudod a kellő hőfokot biztosítani. Ilyenkor az elektromos fűtőpanelek és az érzékeny, jól beállított termosztátok igazán hatékony megoldást jelenthetnek.

Az elektromos fűtőpanelek nem tűzveszélyesek, tökéletesen biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethető, környezetkímélő eszközök. Segítenek élvezni bent a kellemes meleget.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.