Ezért fontos tudnod, mikor lesz legközelebb telihold!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 12:50

Fontos tudni, hogy mikor láthatod újra a hold teljes arcát. Minden telihold egy időszak végét jelenti, egy olyan időpontot, amely meghatározó rövid és hosszú távon egyaránt.

Amikor a hatalmas égitest kereken világít, az ezt körülvevő 24 óra ideális arra, hogy egy pillanatra megtorpanj és reflektálj az elmúlt időszakra. A különleges pozíció eljötte tökéletes arra is, hogy körbenézz és szelektálj, mire van és mire nincs már szükséged. A következőkben olyan tippeket fogsz találni, amikkel nyugalmat hozhatsz az egyébként pörgős életedbe.

Próbáld ki ezeket teliholdkor!

  1. Tisztítsd meg a környezeted!
    Átvitt és tényleges értelemben is! Tegyél rendet otthonodban, az asztalodon, tarts egy nagytakarítást! Ha nem vagy a tisztaság és a rendszeretés híve, akkor a 28-30 naponkénti rendrakás jót fog tenni. Engedd el a felesleges stresszt, azt, amin úgysem tudsz változtatni.
  2. Találj valamit, ami megnyugtatja az elméd!
    A lelked nyugtatása azért fontos, mert így a következő hónapot feltöltve, nyugalomban tudod majd kezdeni, ezzel pozitív löketet adva a napjaidnak! Lehet ez egy kis meditáció, vagy épp egy nagy, nyugodt fürdő, a párásító bekapcsolásával.
  3. A mozgás is segíthet
    Ilyenkor, amikor kereken ragyog a Hold, reggel vagy este a megnyugvás előtt még mozogj, sportolj valamit! Fuss egy nagy kört, vagy eddz egy jó kis videóra. Fáradj ki! A fizikai mozgás is nyugtatólag fog hatni a lelki állapotodra.

  4. Írj és teljesítsd a To-do listád
    Kapcsolódva a rendrakáshoz, biztos neked is van egy listád azokról a dolgokról, amelyeket folyton csak halogatsz. Mivel a telihold egy új hónap érkezését jelzi, az égitest felcsillanása előtt ellenőrizd a listád, és amit csak lehet, próbálj kipipálni rajta.

Na de honnan tudjam én, hogy mikor van telihold?! Hát igen, ha nem akarod folyton böngészni a netet vagy a naptárat, legegyszerűbb, ha lemented a NextFullMoon.org holdnaptár oldalát a könyvjelzőid közé! Ők helyetted is számon tartják nem csupán azt, hogy mikor lesz telihold, de minden más fontos csillagállást is figyelnek!

 

Különböző tevékenységek végzése miatt is érdemes ám figyelni az égitestek állását

Tudtad, hogy vannak olyan hobbik, amelyeket befolyásolhatják nem csupán a környezeti változások, de az is, hogy a Hold hogyan helyezkedik el az égen Egy ezek közül például a kertészkedés. Nem mindegy, mikor ültetik el a magvakat, mikor gondozzák a földeket.

nextfullmoon

Amikor a hatalmas égitest kereken világít, az ezt körülvevő 24 óra ideális arra, hogy egy pillanatra megtorpanj és reflektálj az elmúlt időszakra

Fotó: nextfullmoon.org

Aki rajong a horgászatért, annak is érdemes fellépnie rendszeresen a NextFullMoon.org oldalára, ellenőrizni a Hold állását, teliholdkor ugyanis jóval nagyobb a kapás! Használd ki ezt a különleges tippet, ha többé nem akarsz üres kézzel hazatérni!

Végül de nem utolsósorban egy tipp a hölgyeknek: a hajnövesztés egyik titka nagyanyáink szerint, ha ilyenkor vágunk néhány centit, a töredezés megelőzése érdekében!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.