Így szelídíthetjük meg a szénanáthát légtisztítóval

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. július 11. 15:00

A pollenallergia hazánkban is milliók életét keseríti meg minden évben. Az első, allergéneket kibocsátó növények már kora tavasszal elkezdenek virágozni.

A legtöbben ugyan a parlagfűre érzékenyek, amely augusztus végén kezdi el ontani virágporát. Azonban nagyon sokan allergiások a mogyoróra, a pázsitfűfélékre vagy éppen a csalánra. Mivel a növények eltérő időben indulnak virágzásnak, szinte egész évben tele van a levegő pollennel. Ráadásul nem csak kültérről van szó, a belső helyiségekben is panaszokat okoznak. Azonban hatékony légtisztító készülékekkel csökkenthetjük a pollenszintet.

 

Allergének a levegőben

Tévedés azt hinni, hogy csak a különféle növények allergénjei találhatóak meg a levegőben. Nagyon sokan allergiásak az állatok szőrére, ezek ugyancsak jelen lehetnek a légtérben is. Csak úgy, mint a házipor, illetve a porszemeken tanyázó atkák ürüléke.

Ha ezeket a sokszor mikroszkopikus szemcséket kivonjuk a légtérből, sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat. Mivel a számuk csökken környezetünkben, az általuk okozott tünetek is mérséklődhetnek. Ehhez szükségünk lesz egy hatékony légtisztító berendezésre.

 

Lélegezzünk tiszta, egészséges levegőt

A Páramentesítő.hu által forgalmazott levegőtisztító készülékek a belső helyiségek légtereiben tesznek nagyon hasznos szolgálatot. Attól függően, hogy milyen technológiával működnek, megszűrik, semlegesítik a kisebb-nagyobb szennyeződéseket. Nem csak az allergiát okozó anyagokat vonják ki a levegőből. A különböző baktériumok, vírusok, gombák ellen is hatékonyan bevethetőek. Sőt, a dohányfüstöt és a szagokat is segítenek semlegesíteni.

Hatékony légtisztító készülékekkel csökkenthetjük a pollenszintet

Fotó: paramentesito.hu

Ha zárt térben az általunk belélegzett levegőt megtisztítjuk, sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat. Jobban tudunk koncentrálni, és óvjuk az egészségünket is.

 

A légtisztító berendezések változatai

Mivel egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, megnőtt a légtisztítók iránti igény is. A gyártók sokszínű termékpalettával várják a vásárlókat. Népszerűek a klasszikus, szűrőkkel működő készülékek. Ugyanakkor már otthonunkban is fertőtleníthetünk például ózonnal.

Használhatjuk az ultraibolya sugarak tisztító erejét vagy épp a fotokatalízis elvén működő légtisztítókat. Bármely technológiát választjuk is, azzal, hogy csökkentjük a légtérben a növényi polleneket, mérsékelhetjük a szénanátha tüneteit.

 

Ügyeljünk a klímaberendezések karbantartására

Mivel egyre jobban kitolódik a klímahasználat ideje már hazánk kontinentális éghajlatán is, érdemes a légkondiknak is nagyobb figyelmet szentelnünk. Ugyanis az üzemen kívül tölött időszakban por és egyéb mikroorganizmusok szaporodhatnak el a készülékben.

Ha minden évben legalább egyszer alaposan megtisztítjuk a rögzített és a mobil klímáinkat is, ezt megelőzhetjük. Ezzel pedig ugyancsak csökkenthetjük a szénanátha és a légkondi-allergia okozta panaszainkat is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.