Költöztetés bútorszereléssel, csomagolással? Miért ne?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. december 17. 17:46

Ma már egy költöztetés nem feltétlenül csak abból áll, hogy a vagyontárgyainkat felteszik egy teherautóra, majd az új címünk előtt leteszik. Ennél sokkal komolyabb, számunkra jelentősen kényelmesebb szolgáltatást nyújtanak a komoly, professzionális cégek.

De hogy miről is van szó, és miért is jó nekünk? Ezt most megnézzük.

 

Egy költöztetésnél nem mindegy, kivel szerződik

Ahhoz, hogy garantáltan gondmentes legyen a költözés, először is ki kell választania a megfelelő partnercéget. Olyat kell keresni, aki megbízható, tapasztalt, leinformálható, valamint figyelnek Önre és az igényeire! Ahhoz, hogy egy ilyet találjon, érdemes pár dologra odafigyelnie.

Először is el kell kerülnie a hiénákat. Ők azok, akik arra várnak, hogy kinyissa a pénztárcáját, aztán már csak annyi a kérdés, hogy mekkora összeggel károsítják meg. Nagyon fontos, hogy kiszűrje az ilyen társaságokat.

A költöztetők akár a teljes becsomagolási feladatot is leveszik a válláról

Fotó: koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Először is, ha valakit felkeres, akkor előtte nézzen utána! Van honlapjuk? Ha igen, akkor legyen elérhető olyan céges adat is, mint pl. az adószám. Valamint legyenek elérhetőségeik is, melyekről válaszolnak is. Írásban és telefonon is. Hívja is fel őket, mert már ebből is nagyon sok minden leszűrhető. Ha csak le akarják rázni azzal, hogy mindent megoldanak, de igazából a probléma sem érdekli őket, azonnal keressen mást. Aztán az is legyen gyanús, hogy ha nem beszélnek összegekről. Egy megbízható cég nyíltan beszél az árakról, sőt írásba is adja az árajánlatát. Ha erre nem hajlandóak, kutakodjon tovább, mielőtt sok pénzt veszítene!

Egy profi és megbízható céget érdekli a problémája, és megoldásokat is kínál rájuk. Minden esetben írásban adnak árajánlatot, melyre később tud hivatkozni. És persze időben érkeznek, mindig elérhetőek, gyorsan válaszolnak, stb. Nem kell az első szembejövő, magát költöztetőnek kiadó csapattal belevágni. Először minden esetben győződjön meg arról, hogy jó emberekre bízza-e a vagyontárgyait.

 

Csomagolást is vállalnak

Mint említettük is, a költöztetés ma már összetettebb szolgáltatás, mint az korábban volt. Ez részben a rohanó világunknak és az elkényelmesedésünknek is köszönhető. De a lényeg, hogy most már tudunk olyan szolgáltatásokat is igénybe venni egy költözés során, amiről korábban nem is álmodtunk.

A komolyabb, profi cégek például készek arra is, hogy a teljes csomagolást is átvállalják. Nincs kedve, energiája vagy ideje előkészíteni a bútorait a nagy útra? Vagy úgy van vele, hogy az a biztos, ha profikra bízza ezt is? Ezt ma már megteheti. Ha csomagolóanyagra van szüksége, azt is vásárolhat, de akár a teljes becsomagolási feladatot is leveszik a válláról.

 

A bútorszerelés sem okoz problémát

A becsomagolás mellett a bútorszerelési és ki-bekötési feladatokat is átvállalják, ha kéri. Itt plusz percdíjjal kell számolni, de van, akinek ez bármennyit megérne, mert ő maga nem tudja megcsinálni. Időseknek és betegeknek is aranyat ér ez a szolgáltatás.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.