Közeleg az őszi történelem érettségi - így készülj fel rá!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 19. 15:09

Vészesen közeleg az őszi érettségi ideje, így nem árt idejében elkezdeni a felkészülést.

Vészesen közeleg az őszi érettségi ideje, így nem árt idejében elkezdeni a felkészülést. Jó esetben már a nyáron is előkerültek a tankönyvek és a vázlatfüzetek, de itt az ideje valóban komolyan venni, hiszen már mindjárt itt a vizsga ideje. Cikkünkben pár tippel segítjük a felkészülésedet, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki magadból!

 

Az őszi érettségiről való tudnivalók

Minden évben akadnak olyanok, akik valamilyen oknál fogva a hagyományos tavaszi időszakban nem tudnak leérettségizni. Nem feltétlenül a bukásról van szó, lehetséges, hogy előrehozottan kíván valaki emelt vizsgát tenni. Ilyenkor lehetőség van az októberi és novemberi hónapokra jelentkezni pótló és előrehozott érettségit írni. Az őszi megmérettetés ugyanolyan értékű, mint a tavaszi, tehát nem fog többet, sem pedig kevesebbet érni majd a felvételi során.

Az őszi megmérettetés ugyanolyan értékű, mint a tavaszi

Fotó: rubicon-mesterkurzus.com

Apropó felvételi, ha ilyenkor teszel sikeres vizsgát, egyetemre legközelebb már csak a keresztfélévben tudsz jelentkezni. Erre érdemes odafigyelni, amikor döntésre jutsz.

 

Felkészülés a megmérettetésre!

Ha idén őszre tervezed az érettségit, akkor valószínűleg már nagyon izgulsz, hiszen alig pár hét választ el a vizsgától. Pedig ha eddig lelkiismeretesen készültél, akkor biztosan nem fog gondot okozni egyik feladatsor sem. A napok és a hetek pillanatok alatt elrepülnek, így ideje komolyan venni a felkészülést és átismételni mindent, még a feladatlapok kiosztása előtt.

Vedd elő a korábbi évek kitöltetlen és kitöltött sorait, és nézd át őket. Ha történelem érettségit teszel, akkor mindenképpen jól jön majd pár esszé megírása, hiszen a gyakorlás sok mindent megoldhat. Tanuld meg megfelelően használni az atlaszt, abból rengeteg információt megtudhatsz, ami majd segítségedre lehet a vizsga során.

Ha ezekkel már megvagy, akkor pedig jöhetnek a próbaérettségik, amelyekből szintén temérdek mennyiséget találhatsz az interneten. Ne felejts el azonban a szóbelire is gyakorolni, hiszen ez is sokat dobhat majd a végső eredményeden. Vannak tárgyak, amikből kevésbé tudsz 100%-osan felkészülni, ám a történelem nem ebbe a csoportba tartozik. Ha tisztában vagy minden fontos évszámmal és földrajzi névvel, akkor nem lesz gond a szóbelin sem. Amennyiben segítségre van szükséged, érdemes segítséghez folyamodni.

 

Mit nyújthat neked a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus?

Az online Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzust már több mint 1000 diák választotta, hogy sikeresen teljesíthesse a vizsgát. A felkészítő moduljai igazodnak a mostani hatályos érettségi követelményekhez, így pontosan tudni fogod, hogy mire számíts majd ősszel.

 

Ha őket választod, akkor az alábbiakban segítenek neked:

  • A szükséges tananyagot online videós formában kapod meg, amihez bármikor hozzáférhetsz.
  • Saját tempóban dolgozhatod fel a tételeket.
  • Kapni fogsz letölthető vázlatot, így a kidolgozással sem kell foglalkoznod.
  • Megtanulod megfelelő sémában elkészíteni az esszéket, így elkerülheted a típushibákat is.

 

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.